Κι ενώ η Wall Street προσπάθησε να κρατήσει μια πιο επιφυλακτική στάση σήμερα, αναμένοντας και τα αποτελέσματα της Nvidia, ήρθαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για να αυξήσουν τις αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να αποφασίσει σχετικά σύντομα σε μια μείωση των επιτοκίων.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,51% στις 39.671 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,27% στις 5.306 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,18% στις 16.801 μονάδες.

Η ανησυχία της Fed για την πορεία του πληθωρισμού, αποτυπώθηκε τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τα μέλη της να δηλώνουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαιότητα προκειμένου να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων.

Ανοδικοί κίνδυνοι

Μάλιστα, στελέχη της Fed κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσαν αρκετούς ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, ιδιαίτερα από γεωπολιτικά γεγονότα, και σημείωσαν την πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός στους καταναλωτές, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο της μισθολογικής κλίμακας. Ορισμένοι συμμετέχοντες είπαν ότι η αύξηση του πληθωρισμού στις αρχές του έτους θα μπορούσε να προέρχεται από εποχιακές στρεβλώσεις, αν και άλλοι υποστήριξαν ότι η φύση των κινήσεων «ευρείας βάσης» σημαίνει ότι δεν πρέπει να «προεξοφλούνται».

Πέραν της Fed όμως, σε επίπεδο τίτλων, η Target έχασε πάνω από 8% λόγω χαμηλότερων από τα αναμενόμενα κέρδη, με τη διοίκηση να επικαλείται ασθενέστερες τάσεις δαπανών σε διακριτικές κατηγορίες. Η εικόνα των αποτελεσμάτων της Target προκάλεσε κάποιες ανησυχίες για την υγεία του κλάδου των λιανοπωλητών.

Την ίδια ώρα, η Nvidia παρέμεινε ο μεγάλος σηματωρός της αμερικανικής αγοράς, με τα αποτελέσματά της να αναμένονται σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Εντούτοις, η αναμονή είναι μεγάλη, με πολλούς αναλυτές να την έχουν ανάγει ως το talk of the town των ημερών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει άλλη ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 91% μόνο το 2024 και διευρύνοντας τα κέρδη στο 202,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ράλι της αγοράς που οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη.

Έτσι, η αγορά αναμένει τα στοιχεία προκειμένου να έχει ενδείξεις σχετικά με το εάν το φετινό τεχνολογικό ράλι μπορεί να συνεχιστεί.

Και ενώ το ράλι της αγοράς έχει τη δυνατότητα να διευρυνθεί πέρα από την τεχνολογία, θα είναι σημαντικό η περίοδος των αποτελεσμάτων να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με την επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab, Liz Ann Sonders.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών του Mortgage Bankers Association (MBA).

Ο Δείκτης Αγορών υποχώρησε από το 141,7 της περασμένης εβδομάδας στο 140,0. Από την άλλη πλευρά, ο Δείκτης Στεγαστικής Αγοράς αυξήθηκε, από 198,1 που σημειώθηκε πριν από επτά ημέρες, σε 201,9. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών μειώθηκε από 7,08% σε 7,01%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street