Στη ζώνη των 1.480 μονάδων προσγειώνεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν καταφέρνει να αναχαιτίσει πλέον τους πωλητές, οι οποίοι κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,82% στις 1.484,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 93,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.603,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,89% στις 1.323,10 μονάδες.

Επιτυχές το placement στη Mytilineos – Με το βλέμμα στο Λονδίνο

Δοκιμάζονται οι στηρίξεις

Οι πιέσεις που άρχισαν από τον Μυτιληναίο έχουν πλέον επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, με τον γενικό δείκτη να προσεγγίζει την κοντινή του στήριξη στις 1.480 μονάδες. Μάλιστα, σήμερα εάν δεν καταφέρει ένα κλείσιμο πάνω από τις 1.486 μονάδες, τότε η επιθετική του τάση αναιρείται. Ο FTSE 25 έχει τη στήριξη του στις 3.590, η διάσπαση της οποίας θα βρει επόμενη κοντινή σημαντική στήριξη τις 3.565 μονάδες.

Πάντως, αυτό που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την αγορά να ενθυλακώνει μέρος των κερδών της διατηρώντας υψηλά τα ποσοστά της ρευστότητας ενδεχομένως να αποτελέσει και το ισχυρό ανάχωμα σε περίπτωση μεγαλύτερης διόρθωσης. Ευλόγως βέβαια οι αγοραστές να αναζητούν χαμηλότερες τιμές για να διαθέσουν τη ρευστότητά τους, με τις διορθώσεις να λειτουργούν ως βατήρας μιας κίνησης που είχε μείνει στη μέση, πέριξ των 1.500 μονάδων.

Πέραν των παραπάνω, πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή του Μυτιληναίου παραμένει σήμερα στο επίκεντρο, έχοντας μάλιστα διακινήσει και τα περισσότερα τεμάχια στην αγορά. Ο όμιλος διέθεσε ένα πακέτο των 7,2 εκατ. μετοχών, ήτοι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου, εκπλήσσοντας την αγορά, καθώς έγινε στην τιμή των 35,50 ευρώ, με discount δηλαδή 8,8% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Παρόλα αυτά, η τιμή ορίστηκε στα 35,50 ευρώ ανά μετοχή με ένα discount, σύμφωνα με αναλυτές, που υπολογίζεται στο 4% έναντι του μέσου όρου των τιμών της μετοχής στις τελευταίες 30 και 90 ημέρες αλλά και ακριβώς στην τιμή των 52 εβδομάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος, σημειώνει απώλειες 4,31%, με τις Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Σαράντη να χάνουν πάνω από 2%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Βιοχάλκο, Alpha Bank, Aegean, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Jumbo, Quest, Titan, Coca Cola και Εθνική, με τη Cenergy να μην έχει μεταβολή. Ήπια ανοδικά, στον αντίποδα, κινούνται οι ΕΛΧΑ και Λάμδα, ενώ η Motor Oil κερδίζει 2,90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών