Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι τα επιτόκια πιθανόν να παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,5% όπως εκτιμάται σε δημοσκόπηση του Reuters. Η τράπεζα αναμένεται να μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,2%.

Αντίθετα, το Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,33%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,22% μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλάς έχασε περίπου 0,8%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,54%, ενώ ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε 0,38%.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας επεκτάθηκε για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ οι υπηρεσίες συνέχισαν να αυξάνονται τον Μάιο.

Μάκρο

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών μεταποίησης της au Jibun Bank αυξήθηκε στο 50,5 τον Μάιο από 49,6 τον Απρίλιο. Ο PMI των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 53,6 τον Μάιο, από 54,3 τον Απρίλιο.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών στις 52,4 μονάδες τον Μάιο σε σύγκριση με τις 52 τον Απρίλιο.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Αυστραλίας τον Μάιο αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, με τον σύνθετο δείκτη υπευθύνων προμηθειών να διολισθαίνει στο 52,6 από 53,0, σύμφωνα με έκτακτες εκτιμήσεις της Judo Bank.

Ο μεταποιητικός PMI της Αυστραλίας παρέμεινε σταθερός στο 49,6, ενώ ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,1 από 53,6.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών