Το DeepL, μια πλατφόρμα μετάφρασης τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια από νέες χρηματοδοτήσεις , σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν μεγάλα ποσά στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η συμφωνία, με επικεφαλής την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures, αυξάνει την αποτίμηση του DeepL στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ICONIQ Growth και η Teachers’ Venture Growth προστέθηκαν ως νέοι επενδυτές, ενώ συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές IVP, Atomico και WiL.

Google: Θέλουμε Τεχνητή Νοημοσύνη χρήσιμη για όλους

Στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, η αξία του DeepL είναι τώρα διπλάσια από ό,τι ήταν στον προηγούμενο γύρο τον Ιανουάριο του 2023, όταν συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πώς ξεκίνησε

Το DeepL ξεκίνησε το 2017 από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Jaroslaw «Jarek» Kutylowski και αποτελεί ανταγωνιστή του Google Translate.

Μιλώντας με το CNBC την Τετάρτη μετά την είδηση της επένδυσης, ο Kutylowski δήλωσε ότι είναι « πολύ σίγουρος» για την αποτίμηση της εταιρείας στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και θεώρησε ότι ήταν «αρκετά μέτρια».

«Προφανώς βρισκόμαστε στο επίπεδο της ιδιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Kutylowski στο CNBC μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, ενώ πρόσθεσε πως «Οι πολλαπλασιαστές θα είναι μεγαλύτεροι από ό,τι [είναι] για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες σε μεταγενέστερο στάδιο».

«Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να τα διατηρήσω όλα στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Οι επενδύσεις

Ο Kutylowski δήλωσε ότι ο τελευταίος γύρος άντλησης κεφαλαίων του DeepL αποτελείτο από ένα μείγμα πρωτογενών επενδύσεων στην επιχείρηση, καθώς και από μια δευτερογενή πώληση μετοχών από ορισμένους αρχικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του b2venture, ενός ελβετικού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρειαζόμαστε αυτά τα επιπλέον επίπεδα κεφαλαίου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «Ταυτόχρονα, θέλουμε να έχουμε αυτή την πολύ ισχυρή υποστήριξη από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο».

Το DeepL προσφέρει μεταφράσεις μεταξύ 32 διαφορετικών γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών, ιταλικών, πολωνικών και ολλανδικών.

Το επόμενο βήμα και η Ασία

Στο μέλλον, ο Kutylowski δήλωσε ότι η εστίαση θα είναι στην επέκταση και ανάπτυξη σε βασικές στρατηγικές αγορές όπως οι ΗΠΑ, καθώς και στην επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Οι ΗΠΑ είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη αγορά του DeepL. Το DeepL άνοιξε το πρώτο του γραφείο στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Το DeepL επιδιώκει επίσης να προσφέρει τη δυνατότητα υποστήριξης περισσότερων ασιατικών γλωσσών μέσα στο επόμενο έτος και ο Kutylowski σημείωσε ότι η Ασία είναι «μια πολύ ισχυρή αγορά για εμάς».

Το μακροπρόθεσμο όραμα του DeepL, είπε, είναι να γίνει περισσότερο ένα εργαλείο παραγωγικότητας για επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της εταιρείας για να αφαιρέσουν την κουραστική χειρωνακτική εργασία από τις καθημερινές εταιρικές επικοινωνίες.

«Επεκτείνουμε πραγματικά το προϊόν μας προς την κατεύθυνση να μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτούς τους μεγαλύτερους εταιρικούς πελάτες», δήλωσε ο Kutylowski.

Η εταιρεία έχει αυξήσει την εστίασή της στην πώληση σε επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και πλέον μετράει πελάτες όπως η Zendesk, η Nikkei, η Coursera και η Deutsche Bahn.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη