Κάθε νέος υπάλληλος θα εκπαιδεύεται για την τεχνητή νοημοσύνη αναφέρει η JPMorgan εν μέσω έκρηξης της τεχνολογίας.

Η JPMorgan θεωρεί ότι η αναδυόμενη τεχνολογία έχει αξία μεταξύ 1 και 1,5 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο πρόεδρος Ντάνιελ Πίντο σε σχετική εκδήλωση.

Η JPMorgan Chase & Co. εμβαπτίζει τους νέους υπαλλήλους σε εκπαίδευση για την τεχνητή νοημοσύνη, προετοιμάζοντάς τους για μια τεχνολογία που ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον παρομοίασε με την επίδραση της τυπογραφίας και της ατμομηχανής.

«Φέτος, όλοι όσοι έρχονται εδώ θα τύχουν άμεσης τεχνικής εκπαίδευσης για να είναι έτοιμοι για την τεχνητή νοημοσύνη του μέλλοντος», δήλωσε η Μαίρη Ερντόες, η οποία διευθύνει τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι Big Tech λανσάρουν «μικρά» γλωσσικά μοντέλα τσέπης

Μεγάλη αλλαγή

Η Ερντόες δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά σε δύο μέτωπα στο τμήμα της: στην εξοικονόμηση χρόνου και στην αύξηση των εσόδων. Η επιχείρηση μειώνει τον χρόνο που δαπανάται είπε, επιτρέποντας στους τραπεζίτες να αντλούν ορισμένες πληροφορίες για πιθανές επενδύσεις ενώ οι πελάτες είναι στο τηλέφωνο. Επίσης, απαλλάσσεται από τη «δουλειά χωρίς χαρά», εξαλείφοντας τις επαναλαμβανόμενες, ρουτινιάρικες εργασίες. Αυτό έχει ήδη εξοικονομήσει σε ορισμένους αναλυτές δύο έως τέσσερις ώρες από τις εργάσιμες ημέρες τους, σύμφωνα με την Ερντόες.

Η JPMorgan θεωρεί ότι η αξία της αναδυόμενης τεχνολογίας κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε ο πρόεδρος Ντάνιελ Πίντο στην εκδήλωση. Η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει «πολύ, πολύ» μεγάλο αντίκτυπο για τους 60.000 προγραμματιστές και τους 80.000 υπαλλήλους επιχειρήσεων και τηλεφωνικών κέντρων της εταιρείας, ήτοι σχεδόν τη μισή εταιρεία. Ο Ντίμον δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει την κάθε θέση εργασίας.

Η σημασία

«Δεν χρειάζεται πλέον να συζητάμε για τη σημασία της, είναι σημαντική», δήλωσε ο Ντίμον. Τον Απρίλιο, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η τράπεζά του και παρομοίασε τον αντίκτυπό της με το Διαδίκτυο, τον ηλεκτρισμό και την πληροφορική.

Ο οικονομικός διευθυντής Τζέρεμι Μπάρνουμ δήλωσε ότι οι τεχνολογικές δαπάνες θα ανέλθουν σε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια για φέτος.

Ως ένδειξη του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισχωρήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής στην JPMorgan, η Ερντόες περπάτησε προς το βήμα συνοδευόμενη από ένα τραγούδι που είπε ότι δημιουργήθηκε από μοντέλο γλωσσικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη