Τα κύματα «εκκαθαρίσεων» σε κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft και η Tesla εντείνουν αισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας μεταξύ των εργαζομένων καθώς δεν ξέρουν τι τους περιμένει, παρόλο που οι απολύσεις ως πρακτική και ιδίως όταν γίνονται κατά κύματα, έχουν κόστος όπως έγραφε νωρίτερα αυτό τον μήνα το Business Insider.

Το κύμα απολύσεων στις Big Tech, όμως, φαίνεται να συνεχίζεται με μεγάλες περικοπές στο TikTok.

Αγορά εργασίας: Πώς οι απολύσεις μπορούν να γυρίσουν μπούμεραγκ στους κολοσσούς της τεχνολογίας

Η TikTok ενημέρωσε τους υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων από τα τμήματα λειτουργιών, περιεχομένου και μάρκετινγκ, ανέφεραν στελέχη της στην ιστοσελίδα τεχνολογίας The Information, την Τρίτη. Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα ειδοποιηθούν το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα θα απολυθούν, αλλά υπάλληλοι είπαν ανώνυμα στην ιστοσελίδα ότι το TikTok καταργεί την ομάδα παγκοσμίων λειτουργιών χρηστών του και ότι τα μέλη της ομάδας που δεν θα απολυθούν θα ενταχθούν σε άλλα τμήματα.

Η εφαρμογή κοινοποίησης βίντεο απέλυσε ήδη δεκάδες υπαλλήλους στην αρχή του έτους, αλλά η κλίμακα των απολύσεων είναι ασυνήθιστη για την πλατφόρμα πολυμέσων, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance που συνήθως λαμβάνει μέτρα μείωσης του κόστους πολύ πιο σταδιακά, ανέφερε η μιντιακή ιστοσελίδα The Wrap.

Απαγόρευση στις ΗΠΑ

Η αναγγελθείσα συρρίκνωση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ, εκτός εάν πωληθεί σε εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.

Η ByteDance, με τη σειρά της, μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των χρηστών στη χώρα.

Η ByteDance έχει πει στο παρελθόν ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την εφαρμογή ή τον υποκείμενο αλγόριθμό της, αλλά σύμφωνα με το The Information, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης στοιχείων που δεν περιλαμβάνουν τον αλγόριθμο.

Σύμφωνα με το TikTok, το 2023, 7.000 από τους υπαλλήλους του είχαν την έδρα τους στις ΗΠΑ, αν και οι απολύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε παγκόσμια κλίμακα. Εκείνη την εποχή, η εφαρμογή ανέφερε επίσης ότι είχε 150 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου το 80% των εσόδων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων της TikTok το 2023 προήλθε από τις ΗΠΑ, ανέφεραν οι Financial Times στις 18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή