Ξεκίνησε η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το μείζον ζήτημα που ταλαιπωρεί τα ελληνικά νοικοκυριά, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Η προ ημερησίας συζήτηση συγκεκριμένα αφορά «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» και προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλου.

Η διαδικασία άρχισε με την αγόρευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την οποία ακολουθούν oι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος αγορεύσεων των αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτίθενται να φτάσουν με την ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα τους έως και την ευρωκάλπη: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των νοικοκυριών, καλλιεργεί μια εικόνα συνεχούς «προσπάθειας» και πρωτοβουλιών (όπως το «γράμμα» προς την Κομισιόν για τα «παιχνίδια» των πολυεθνικών) και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεφάρμοστες προτάσεις και «λεφτόδεντρα», ενόσω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κλιμακώνουν την κριτική τους προς το Μαξίμου, χρεώνοντας από «αδυναμία» και «υποκρισία» έως «απροθυμία» της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των υψηλών τιμών.

Δείτε live τη συζήτηση:

Απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας λέει ο Μητσοτάκης

Η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής.

«Συμφώνησα αμέσως με τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης γιατί το αντικείμενο είναι το πρώτο πρόβλημα είναι που απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα», υπογράμμισε αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας επί των τιμών των τροφίμων και του πληθωρισμού τόνισε ότι είναι αντίστροφη η πορεία έναντι του γενικού πληθωρισμού. «Έχουμε έναν πληθωρισμό τροφίμων λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε και κατέθεσε πίνακα επί των στοιχείων στα πρακτικά. «Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φάμελλος: Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει για την ακρίβεια – Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια.

«Ο ελληνικός λαός έχει μία σοφή φράση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή λίγο πριν τις ευρωεκλογές για το βασικότερο πρόβλημα του ελληνικού λαού που αφορά στην ακρίβεια» τόνισε ο κ. Φάμελλος στην αρχή της ομιλίας του.

Αναφορικά με την ακρίβεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι κρυβόταν από τη Βουλή . «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρύψετε την αλήθεια. Κρύβονται εδώ και τρία χρόνια για το θέμα της ακρίβειας. Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει για την ακρίβεια. Δεν βγαίνει ο μήνας».

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη:  Είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός

Μετά τον Σωκράτη Φάμελλο, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος έστρεψε τα «βέλη» του στην κυβέρνηση με φόντο το «τέρας της ακρίβειας».

Ξεκινώ την ομιλία με μια απλή παρατήρηση. Το σύνθημα της ΝΔ «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι μια γαργαλιστική πρόκληση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου.

«Το σύνθημα θυμίζει συντηρητικό κόμμα υπό ένταξη χώρας. Απευθύνεστε σε μια χώρα χαμηλών προσδοκιών. Πολύ απλά όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κουτσούμπας: Φέρνετε στον κόσμο χασμουρητά και απέχθεια

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός παριστάνει τον ανήξερο για την ακρίβεια και μιλάει για εισαγόμενη άνοδο των κερδών.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε πως οι συντάξεις έχουν καταντήσει  φιλοδωρήματα.

Χαρίτσης: Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει απομακρυνθεί από το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Στο βήμα βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Χαρίτσης. «Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει απομακρυνθεί από το ευρωπαϊκό κεκτημένο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7
Επικαιρότητα |

Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το δάνειο των περίπου 50 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία έχει ήδη ανακοινωθεί και θα διατεθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, αλλά και την Ιαπωνία