Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και διευθύνων σύμβουλος ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δικηγόρος.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν επίσης ο κ. Νικόλας Δενδρινός, ναυπηγός και η κα. Δήμητρα-Ιωάννα Λουριδά, ναυπηγός μηχανολόγος-μηχανικός.

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν ήδη ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες τους από το Φεβρουάριο και έχουν υποδεχτεί για επισκευές 11 πλοία, εκ των οποίων ένα δεξαμενόπλοιο Suezmax 275 μέτρων, ένα δεξαμενόπλοιο LR1 228 μέτρων, δύο δεξαμενόπλοια Aframax 268 και 228 μέτρων, δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 176 και 140 μέτρων, ένα δεξαμενόπλοιο 100 μέτρων και τρία mega yachts 106, 72 και 47 μέτρων.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου επισκέφτηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο διοικητής της Αρχής Στρατιωτικών Βιομηχανιών (GAMI) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας κ. Ahmad Al Ohali συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Αμυντικης Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας (SAMI) κ. Walid Abukhaled και τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ. Saab Alammar. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο κ. Προκοπίου και μετά τη συνάντηση ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του ναυπηγείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]