Την Πέμπτη 6 Ιουνίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για τις παρεμβάσεις του «Ερευνώ – Καινοτομώ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο «Ερευνώ – Καινοτομώ» – συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ – θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης ερευνητικών έργων μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για κάθε παρέμβαση έχουν ως εξής:

– για την Παρέμβαση 1 την Τετάρτη 10.07.2024 και ώρα 15:00

– για την Παρέμβαση 2 την Τετάρτη 17.07.2024 και ώρα 15:00

– για τις Παρεμβάσεις 3 και 4 η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Κατηγορία Περιφέρειας και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27.11.2024 και ώρα 15:00.

Η δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου ως Δράση Στρατηγικής Σημασίας του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 – 2027).

Βασικό στόχο της δράσης αποτελεί η σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Σκοπός είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η παραγωγικότητα και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, η μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και η αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News