Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων – Το σχέδιο για τις νέες εντάξεις

Δύο αλλαγές στις αντικειμενικές

Στην εφαρμογή για πρώτη φορά αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε 505 περιοχές και οικισμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια θα προχωρήσει το επόμενο έτος το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένεται να «παγώσει» τις τιμές της Εφορίας στις υφιστάμενες ζώνες τόσο για εφέτος όσο και για το 2025 προκειμένου να μη δημιουργήσει νέο σπιράλ αυξήσεων τιμών στην κτηματαγορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, δύο είναι τα βασικά θέματα που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, ενώ το ζήτημα των νέων αναπροσαρμογών «διαβάζεται» υπό το πρίσμα των έντονων διακυμάνσεων της αγοράς που παρατηρούνται.

Το Βήμα: Μια πικρή αλήθεια – Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Στο απλό ερώτημα για ποιον λόγο κανείς δεν παθιάζεται στην Ευρώπη (και όχι µόνο στην Ελλάδα) µε τις ευρωεκλογές υπάρχει μια εξίσου απλή απάντηση. Επειδή κανείς δεν θεωρεί ότι αφορούν τη ζωή του. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, επειδή νομίζει πως δεν την αφορούν.

Την Παρασκευή, η ελληνική Βουλή συζήτησε στο υψηλότερο κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ακρίβεια. Για ένα θέμα δηλαδή το οποίο σύμφωνα µε όλες τις δημοσκοπήσεις πρωταγωνιστεί στις ανησυχίες των πολιτών.

Αποκάλυψη – Φαλκονέρα: Βρέθηκε το ναυάγιο

  • Λύθηκε 58 χρόνια μετά το μυστήριο – Στο φως άγνωστα μυστικά
  • Το σημείο- έκπληξη όπου εντοπίστηκε και το εντυπωσιακό εύρημα που εξηγεί τη βύθιση του οχηματαγωγού «Ηράκλειον»

Γραφείο με θέα για τον Πρωθυπουργό

  • Πού μετακομίζει το Μέγαρο Μαξίμου
  • Γιατί η λύση είναι προσωρινή
  • Πόσο θα διαρκέσει

Φρανσουά Ολάντ: Πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Γιατί ανησυχώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στέφανος Κασσελάκης: Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος μας η μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Νίκος Δένδιας: Υπουργός Άμυνας

Πώς η Τουρκία μπορεί να υπονομεύσει τη σχέση μας.

Η ακρίβεια και η «σιωπηρή συμπαιγνία» των πολυεθνικών

Παρασκήνιο: Η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν βγήκε ποτέ από το συρτάρι

Τι αποφασίστηκε σε «πολιτικά ανώτερο επίπεδο» στις ΗΠΑ για τη Βόρεια Μακεδονία και πώς ερμηνεύεται διπλωματικά η κίνηση.

Παρακαλώ προσδεθείτε – Αεροπλάνα: Θα τριπλασιαστούν οι αναταράξεις στους αιθέρες έως το 2050

Αν και καθαρός, ο ουρανός φοβάται πλέον τις αναταράξεις. Οι ειδικοί της μελέτης που συνδέει το φαινόμενο με το κλίμα μιλούν στο «Β».

Ντόμινο – Άλλες τρεις χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη

Σε έναν κλοιό διεθνούς απομόνωσης που σφίγγει όλο και περισσότερο μπαίνει η ηγεσία του Ισραήλ. Οι αντιδράσεις που αναμένονται.

«Σπίτι μου είναι το νοσοκομείο» – «Δεν έχω πού να πάω»

Μόνιμοι κάτοικοι νοσοκομείων είναι περίπου 500 άνθρωποι χωρίς να ασθενούν. Γιατί τα Κέντρα Πρόνοιας δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Ο συγγραφέας και το μαχαίρι

Η μαρτυρία του Σαλμάν Ρούσντι δύο χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Στις 26 Μαΐου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, OT και Β2

Vita

Μακροζωία: Όλοι οι τρόποι για να ζήσουμε καλά και να φτάσουμε τα 100!

Τόνια Σωτηροπούλου: «Έχω μάθει να συγχωρώ τον εαυτό μου αντί να τον “γδέρνω” συνεχώς. Ό,τι έγινε έγινε!»

Σεξ: Πώς αλλάζει η σεξουαλική μας ζωή σε κάθε ηλικία.

Τέλειο σώμα μέχρι το καλοκαίρι: Πώς θα τα καταφέρουμε με σωστό πλάνο διατροφής και άσκηση.

Ασκήσεις: Το πρόγραμμα που γυμνάζει την κοιλιά και γίνεται και από το σπίτι.

Κυτταρίτιδα: Όσα θα τη βελτιώσουν.

Κινητό: Πότε και πώς μας κάνει καλό.

Αφιέρωμα περιβάλλον: Μικρά πλαστικά, μεγάλα προβλήματα. Τα SOS της ανακύκλωσης. Πώς θα αποκτήσουμε οικολογικό, οικονομικό σπίτι. Γιατί πρέπει να μειώσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

«Πεντανόστιμα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ποιο παιδί δεν θυμάται μεγαλώνοντας ένα ταψί με γλυκό ψυγείου στην κουζίνα της μαμάς;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη και μαζί του έχουν έρθει όλες εκείνες οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε κήπους και αυλές, δροσερά μπαλκόνια και απογεύματα μετά τη θάλασσα, με αλμύρα στο σώμα και μια έντονη επιθυμία για γλυκό, για εκείνο το γλυκό που λειτουργεί σαν μια έκρηξη δροσιάς μέσα στο στόμα.

Με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας μας, με φρέσκα φρούτα που μας προσφέρει γενναιόδωρα η ελληνική γη, με μοσχοβολιστά μπισκότα αλλά και κρέμες βελούδινες που λιώνουν απαλά μέσα στο στόμα, οι συνταγές που θα βρείτε στο νέο βιβλίο «Τα Πεντανόστιμα» είναι βέβαιο ότι θα σας παρακινήσουν να πειραματιστείτε με τη ζαχαροπλαστική και να μεγαλουργήσετε!

Και Βημαgazino.

Πως η εποχή του AI αλλάζει την πορεία της αρχιτεκτονικής σε όλο το πλανήτη.

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου όπως πάντα με «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», φιλοξενεί στο εξώφυλλό του ένα από τα θεαματικά κτίρια που έχουν να κάνουν με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εποχή του ΑΙ είναι εδώ και το ένθετο περιοδικό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» παρουσιάζει αυτά που αλλάζουν την πορεία της αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ταξιδέψτε στον κόσμο των συγκεκριμένων κτιρίων και σκεφθείτε τί σχέση μπορούν να έχουν ο Φράνσις Μπέηκον, η Barbie, το χαβιάρι, οι πεταλούδες με το «γυμνό» μπετόν.

Στο “BHMAGAZINO” μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις διάσημων ζωγράφων και άλλων διεθνών προσωπικοτήτων, να γνωρίσετε νέες μεγάλες κυρίες της όπερας, να βρεθείτε κοντά με καινούργια πράγματα που αφορούν την επιστήμη, τα βιβλία, την μόδα, να ξεναγηθείτε σε μακρινές πόλεις που διαθέτουν πανέμορφους κήπους, σπουδαία μνημεία, αγορές και έχουν έντονη την αίσθηση του μυστικισμού.

Το “BHMAGAZINO” είναι κοντά σας και αυτή την Κυριακή. Μοναδικό, υπέροχο, θεαματικό.

Μαζί, «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ραντεβού με την Ιστορία».

Ένα βήμα από την εκπλήρωση του ονείρου, μια νίκη πριν από την πραγμάτωση του άφταστου. Στις παρυφές της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυσή του ο Ολυμπιακός στέκεται μπροστά στην ιστορικότερη πρόκληση που έχει συναντήσει ποτέ του: την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Europa Conference League με αντίπαλο την ιταλική Φιορεντίνα είναι το γεγονός της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αναμφίβολα γεννά φιλοδοξίες που στη σύγχρονη εποχή των διεθνών κυπέλλων δεν υπήρξαν άλλοτε.

Το Βήμα της Κυριακής μέσα από μια πλούσια έκδοση για τον μεγάλο αγώνα της 29ης Μαΐου στην Αθήνα αναλύει ένα προς ένα τα βήματα που οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αυτό το ανεπανάληπτο ραντεβού με την Ιστορία και παρέχει χρήσιμες λεπτομέρειες για όσα ισχύουν λίγα 24ωρα πριν από τη σέντρα.

«Όλοι μας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είμαστε βέβαιοι ότι είναι η αρχή μιας διαδρομής με τεράστιες επιτυχίες και δόξα για τον μεγαλύτερο Πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης, που πρωταγωνιστεί και θριαμβεύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλα τα σπορ» γράφει στο εισαγωγικό μήνυμά του ο πρόεδρος και εμπνευστής της συνολικής προσπάθειας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές της ολόλαμπρης αυτής πορείας

Φυσικά η αφιερωματική έκδοση του Βήματος περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές της ολόλαμπρης αυτής πορείας.

Ο αρχιτέκτονας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναλύει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του κι εξηγεί πώς προετοιμάζει την ομάδα του. «Ο Ολυμπιακός θα κάνει αυτό που ξέρει» δηλώνει ο Βάσκος προπονητής κι αναμορφωτής του «ερυθρόλευκου» συνόλου υπογραμμίζοντας πως «η ιστορία δεν κερδίζει παιχνίδια και ούτε τα κομπλιμέντα».

«Εδώ που φτάσαμε δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή» επισημαίνει από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης, που δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το μεσημέρι που για πρώτη φορά πέρασε την πόρτα των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού στον Ρέντη, ομολογεί το μυστικό της επιτυχίας λέγοντας ότι «κάθε µατς µάς έδωσε µμεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάθε γκολ, κάθε νίκη µάς έκανε να πιστέψουμε».

Ο Πορτογάλος μάγος Ντάνιελ Ποντένσε χαρακτηρίζει τον τελικό ως «ένα από τα μεγαλύτερα ματς της ζωής μας» και υπόσχεται πως «θα καταθέσουμε και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο», διότι «εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός».

Ο Αγιούμπ ελ Κααμπί, ο δεινός εκτελεστής κι αρχισκόρερ των Πειραιωτών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υπενθυμίζει ότι «μπορούμε κόντρα σε όλους» και ότι «δεν είμαστε τυχαία στον τελικό».

Όχι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται τυχαία στον τελικό και μέσα από το πολυσέλιδο ένθετο του Βήματος ξετυλίγονται όλες οι πτυχές μιας μακράς διαδρομής. Από το καλοκαίρι της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και της αγοράς των μετοχών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πριν από 14 χρόνια ως τη γιγάντωση τη ΠΑΕ, όπως και του Ερασιτέχνη, μέσα από τις διαδοχικές επενδύσεις και τη βαθιά εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ.

Η αναδρομή στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές της τελευταίας δεκαετίας, η αποκρυπτογράφηση της εφετινής πορείας, η αναγέννηση των τμημάτων υποδομής που ζωντάνεψαν το πρώτο θρυλικό θαύμα προ λίγων εβδομάδων, αλλά και το ταξίδι στο παρελθόν, στην εποχή του Μιλτιάδη Μαρινάκη και του Σταύρου Νταϊφά, πιστοποιούν την αγωνιστική συνέχεια και συνέπεια του Ολυμπιακού ως ενιαίου οργανισμού.

Ενός οργανισμού που συνεχίζει και θα συνεχίσει να ονειρεύεται.

Όλη αυτή η πορεία προς το όνειρο έρχεται μόνο μέσα από το Βήμα της Κυριακής.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Aργυρώ, Πεντανόστιμα»: €1,05 )

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7
Επικαιρότητα |

Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το δάνειο των περίπου 50 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία έχει ήδη ανακοινωθεί και θα διατεθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, αλλά και την Ιαπωνία