«Θέλουμε μία ισχυρή Ευρώπη, ισχυρότερη Ελλάδα και μία Ευρώπη πιο κοντά στους ευρωπαίους πολίτες» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνεται στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Θέμα του συνεδρίου είναι «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον» και ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές και ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν και οι μικρές να ενδυναμωθούν και να μεγαλώσουν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες.

Χατζηθεοδοσίου: Ενίσχυση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων προς τις ΜμΕ

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι, με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και «κάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές».

Οι επιχειρήσεις

Ενδεικτικά για το επιχειρηματικό κλίμα ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ιδρυθεί 150.000 νέες επιχειρήσεις, από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 2020 – που ήταν η χρονιά του κορονοϊού, δηλαδή μια δύσκολη χρονιά – ιδρύθηκαν 22.000 επιχειρήσεις. Αντίθετα, το 2016 με χαμηλές τιμές καυσίμων και με συνολικά, καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αργότερα η επιχειρηματικότητα ( πολέμους, κρίσεις κ.α.) έκλεισαν 3.500 επιχειρήσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το θέμα δεν είναι οι προθέσεις αλλά οι πράξεις» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία. «Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι υψηλότερη της Ευρώπης» πρόσθεσε ο ίδιος για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στο στόχο για διατηρήσιμους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με επέκταση της παραγωγικής βιομηχανίας της χώρας.

Αναφέρθηκε στην σημασία της ενωμένης Ευρώπης και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει αρκετές φορές μέτρα για τις προκλήσεις του γεωπολιτικού περιβάλλοντος και την μείωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και για το βηματισμό της στην τεχνολογία όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο, το ψηφιακό πιστοποιητικό, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών και η νέα πρόταση για αντιαεροπορική ομπρέλα στην Ευρώπη.

Τέλος, ο υπουργός στην αρχή της ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για τη συμβολή του, στα χρόνια της κρίσης, ώστε να μείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Μάρμαρα Παυλίδης: Νέα πράξη στο σήριαλ της οικογενειακής διαμάχης για την εταιρεία
Επιχειρήσεις |

Νέο επεισόδιο για την «Μάρμαρα Παυλίδης» - Τα μυστήρια με τον δικηγόρο και το τίμημα της αγοροπωλησίας

Τα αδέρφια Χριστίνα και Κυριάκος Παυλίδης στρέφονται σε βάρος ανώτατου στελέχους της εταιρείας για παραπλάνηση σε σχέση με την αρχική πώληση της