Όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός ανάπτυξης αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ακρίβειας, που αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν αρχίσει και αποδίδουν».

Πόσο κοστολογεί το ΓΛΚ τα φορολογικά μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σκρέκας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολυεθνικές που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και για τον λόγο αυτό υπάρχουν προϊόντα που στην Ελλάδα έχουν υψηλότερες τιμές απ’ ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός που το επεσήμανε, ζητώντας μια συνολική ευρωπαϊκή απάντηση».

Επίσης, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε, ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται».

Κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρνήθηκε ότι από τη μία οι υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και από την άλλη τα υψηλά ενοίκια «ροκανίζουν το εισόδημα» αλλά είπε πως η «κυβέρνηση αναχαίτισε τις τιμές του ρεύματος».

Μπροστά στο κύμα ακρίβειας έκρινε πως «η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στα επιδόματα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων» και έβγαλε τα πινακάκια του πληθωρισμού καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες αλλά το αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

Σημείωσε ότι είναι πιο επώδυνο στην πατρίδα μας και γι’ αυτό με επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ διότι «οι κολοσσοί του εμπορίου δεν μπορούν και δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τον εφοδιασμό του λιανεμπορίου και να κρατούν υψηλά τις τιμές σε χώρες με υψηλά μερίδια αγοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία