Τη σημασία που αποδίδει το Πράσινο Ταμείο στην οριζόντια εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του στη θεματική συζήτηση «Βιοοικονομία και κυκλική οικονομία» του Balkan Energy Forum.

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου δήλωσε: «Η κυκλική οικονομία μας αφορά όλους. Τη δημόσια διοίκηση, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, τα νοικοκυριά, την εκπαίδευση. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία και η οριζόντια εφαρμογή της στην Ελλάδα, αποτελεί κεντρική μας πολιτική στόχευση».

Το Πράσινο Ταμείο

Υπενθυμίζεται, ότι το Πράσινο Ταμείο συμμετέχει ενεργά στο έργο LIFE όχι μόνο ως συνδικαιούχος αλλά και ως συγχρηματοδότης για τους υπόλοιπους συνδικαιούχους του, με πάνω από 2,4 εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 15,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Πράσινο Ταμείο διαθέτει 60 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος την περίοδο 2023 – 2025 στους Δήμους των Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας.

Το Balkan Energy Forum πραγματοποιήθηκε στα Κοίλα Κοζάνης από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024 με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και τη ΔΕΘ-HELEXPO, υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Υδρογονάνθρακες: Πώς επιθεώρησαν οι επιστήμονες τα μέτρα για τη θαλάσσια ζωή στις έρευνες της Κρήτης
Green |

Η «Green Team» για τους υδρογονάνθρακες στον ΟΤ: «Έτσι επιθεωρήσαμε τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη»

Επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ, της ΕΔΕΥΕΠ και από τους «παρατηρητές» περιγράφουν στον ΟΤ πώς επιθεώρησαν τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος στις σεισμικές έρευνες