Έντονη νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και πιέζεται από αρκετούς τίτλους, όπως η Eurobank και η Πειραιώς, βρίσκει στηρίγματα για να κρατήσει τη ζώνη των 1.484 μονάδων, με την Coca Cola να λειτουργεί ως ανάχωμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,05% στις 1.480,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.594,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,11% στις 1.310,48 μονάδες.

Συνεχίζονται οι αψιμαχίες

Από την έναρξη του δευτέρου δεκαημέρου του Μαΐου, η αγορά καταγράφει μια κίνηση εντός συγκεκριμένου εύρους, εστιάζοντας περισσότερο στο trading τίτλων. Αν εξαιρέσει μάλιστα κανείς τρεις συνεδριάσεις κατά τις οποίες η διακύμανση του δείκτη ξεπέρασε το 1%, οι υπόλοιπες αποτύπωσαν επί της ουσίας τις αψιμαχίες που γίνονται στο ταμπλό, με τους αγοραστές να μην «ανεβαίνουν» υψηλότερα στις εντολές τους και οι πωλητές να μην «κατεβαίνουν» χαμηλότερα.

Οι «κόκκινες» γραμμές των δύο στρατοπέδων συντήρησαν μέχρι τώρα τη φάση της συσσώρευσης της αγοράς, με τη ζώνη των 1.470 – 1.475 μονάδων να κρατά τις πιέσεις, αλλά χωρίς να γίνεται η υπέρβαση. Την ίδια ώρα, η μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, ειδικά στις πτωτικές συνεδριάσεις, συντηρούν το ανοδικό σενάριο, ειδικά μάλιστα εάν αυτό έρθει και με αφορμή μία καλύτερη ετυμηγορία για την ελληνική οικονομία από τον οίκο Fitch.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εγχώριων αναλυτών, ο οίκος Fitch αναμένεται να διατηρήσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο ΒΒΒ-, αλλά να αναβαθμίσει τις προοπτικές της χώρας σε θετικές, από σταθερές τώρα. Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν αλλάξει κάτι στο μεταξύ, θα υπάρξει νέα αναβάθμιση το επόμενο 12-18μηνο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Πειραιώς είναι τα δύο μεγάλα βαρίδια της αγοράς, καθώς σημειώνουν αμφότερες απώλειες 1,3%, με τις Alpha Bank, Autohellas, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Μυτιληναίος να κινούνται ήπια πτωτικά.

Από την αλλη, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 2,53% υψώνοντας αναχώματα, με την Quest να κερδίζει 1,87%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Motor Oil και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή είναι η Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο