Σε συνομιλίες με την Ιταλία προκειμένου να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στα κέντρα δεδομένων στη χώρα, βρίσκεται η AWS, της Amazon, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να ενισχύσει την προσφορά του της cloud στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, οι συζητήσεις μεταξύ των μερών για το μέγεθος και την τοποθεσία της επένδυσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με μία εξ αυτών να λέει η Amazon Web Service (AWS) εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την τρέχουσα τοποθεσία της στο Μιλάνο ή να δημιουργήσει μια νέα.

Η AWS ξεκίνησε την πρώτη της περιοχή cloud στην Ιταλία το 2020 ως μέρος ενός σχεδίου επένδυσης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2029.

Επένδυση-μαμούθ της AWS στη Γερμανία – Εργο 7,8 δισ. ευρώ στο cloud

Η εταιρεία αποκάλυψε προσφάτως μια επένδυση 15,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κέντρα δεδομένων στη βορειοανατολική περιοχή της Αραγονίας της Ισπανίας, αντικαθιστώντας ένα προηγούμενο 10ετές σχέδιο που ανακοινώθηκε το 2021, όταν η εταιρεία διέθεσε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η επένδυση της AWS στην Ιταλία θα ανέρχεται σε δισεκατομμύρια, αλλά ενδέχεται να μην φτάσει στην κλίμακα των σχεδίων της για την Ισπανία.

Στη Γερμανία , η AWS σχεδιάζει να επενδύσει 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2040.

Η AWS κατασκευάζει επίσης υποδομές για την παροχή υπηρεσιών cloud σε πελάτες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες απαιτούν τεράστιους πόρους.

Η AWS ανακοίνωσε πέρυσι σχέδια για αποθήκευση δεδομένων σε διακομιστές που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατεύσει το απόρρητο των δεδομένων για την κυβέρνηση και τους πελάτες σε βιομηχανίες με υψηλή ρύθμιση.

Αναλυτές και στελέχη λένε ότι πολλοί μεγάλοι εταιρικοί πελάτες άρχισαν να ξοδεύουν ξανά στο cloud computing μετά την παύση πέρυσι, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε ανάκαμψη της ανάπτυξης στην αγορά υποδομής cloud 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Alphabet, η οποία σύναψε μια συμφωνία ορόσημο το 2020 για την παροχή υπηρεσιών cloud στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo, έχει επενδύσει 1 δισ. ευρώ στην Ιταλία για τη δημιουργία των δύο περιοχών cloud στις οποίες βασίζεται η Intesa.

Η Microsoft πριν από έναν χρόνο δήλωσε ότι εγκαινίαζε την πρώτη της περιοχή cloud στην Ιταλία ως μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινώσει το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αγορά smartphone: Ανάκαμψη στις πωλήσεις μετά από 12 μήνες πτώσης στην Ευρώπη
Τεχνολογία |

Ανακάμπτουν μετά από 12 μήνες τα smartphones - Στροφή στα πιο ακριβά μοντέλα

Η ανάπτυξη... επέστρεψε λόγω της χαλάρωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και την έναρξη ενός κύκλου ανανέωσης συσκευών Android, για συσκευές που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας