Το υπό σημαία Λιβερίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου TUTOR χτυπήθηκε από drone των Χούθι, περίπου 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Χοντέϊντα της Υεμένης σήμερα τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό. Πιθανότατα θα χρειαστεί να ρυμουλκηθεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, έχει χαθεί η επικοινωνία ενώ δεν μπορεί να κάνει ελιγμούς καθώς χτυπήθηκε τουλάχιστον δύο φορές στο μηχανοστάσιο.

Tα drones χτυπούν σκάφη στην ίσαλο γραμμή

Το πλοίο TUTOR, το οποίο ανήκει στην Livenza Shipping Inc (Ελλάδα) και το διαχειρίζεται/εκμεταλλεύεται η Evalend Shipping Co SA (Ελλάδα), φαίνεται να παίρνει νερό.

Σημειώνεται πως στο πλοίο, το οποίο έχει απενεργοποιήσει τα συστήματά του εδώ και τρεις ημέρες, δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Σημειώνεται ότι τα USV (drones) είναι ικανά να μεταφέρουν κεφαλές βάρους έως και 500 κιλών, που είναι δέκα φορές το μέγεθος της κεφαλής των 50 κιλών που βρίσκεται στη μύτη του Shahed-136/Wa’id.

Επιπλέον, τα USV χτυπούν σκάφη στην ίσαλο γραμμή και αυτό, σε συνδυασμό με το σημαντικό μέγεθος της κεφαλής, είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική εισροή νερού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία