Τη στήριξη των μετόχων της Tesla προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι δικαιούται πακέτο αποζημίωσης 56 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία, φαίνεται πως εξασφάλισε ο Ίλον Μασκ.

Δικαστήριο του Ντέλαγουεαρ όπου έχει την έδρα της η Tesla είχε μπλοκάρει την «αστρονομική» αμοιβή με το επιχείρημα ότι το διοικητικό συμβούλιο που την ενέκρινε είχε οικονομικές και προσωπικές σχέσεις με τον Μασκ.

Το δικαστήριο είναι πιθανόν να πειστεί να κάνει δεκτή την έφεση του δισεκατομμυριούχου μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μεταξύ των μετόχων, όπου το πακέτο αποζημίωσης εγκρίθηκε με μεγάλη διαφορά, ανέφερε ο Μασκ στο Χ.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!!» έγραψε στην  ανάρτησή του.

Παρόλα αυτά, ο Μασκ έχει μπροστά του μια πολύμηνη μάχη για να πείσει το δικαστήριο, αν τελικά τα καταφέρει.

«Ακόμα και αν οι μέτοχοι εγκρίνουν το πακέτο, δεν είναι σαφές ότι το δικαστήριο του Ντέλαγουεαρ θα αποδεχθεί την ψηφοφορία» δήλωσε στο Reuters ο Άνταμ Μπαντάβι, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Μεγάλοι επενδυτές της Tesla, ανάμεσά τους το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, είχαν νωρίτερα δηλώσει ότι θα καταψήφιζαν το αίτημα του Μασκ.

Άλλοι επενδυτές είδαν το αποτέλεσμα ως ψήφο εμπιστοσύνης στον Μασκ, ο οποίος είναι αναμφίβολα η κινητήρια δύναμη της Tesla, όμως η εταιρεία βλέπει τον τελευταίο καιρό τις πωλήσεις και τα έσοδα να μειώνονται.

Η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει σχεδόν το 60% της αξίας της μετά την κορύφωσή της το 2021, οπότε ο Μασκ άρχισε να πουλά μετοχές δισεκατομμυρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter.

Σήμερα είναι επικεφαλής έξι εταιρειών, όπως η SpaceX, η X και η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI, και ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ότι δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στην Tesla.

Το διοικητικό συμβούλιο που ενέκρινε το πακέτο έκρινε ότι ο Μασκ αξίζει την αμοιβή επειδή πέτυχε τους στόχους που προβλέπονταν για τη χρηματιστηριακή αξία της Tesla, τα έσοδα και την κερδοφορία.

Ο Μασκ είχε μάλιστα απειλήσει πως θα συνεχίσει την ανάπτυξη προϊόντων ΑΙ και ρομποτικής εκτός της Tesla αν δεν αυξηθεί η ισχύς της ψήφου του, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο εάν εγκριθεί το πακέτο αποζημίωσης.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δήλωσε εξοργισμένος για το νομικό πλαίσιο της πολιτείας του Ντέλαγουεαρ και δήλωσε πως σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας στο Τέξας.

Στην ψηφοφορία της Τετάρτης οι μέτοχοι ενέκριναν τη μετακόμιση, ανέφερε ο Μασκ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δεν έκρυψε τη χαρά του: «Καλωσήρθατε σε μια πολιτεία που δεν έχει ούτε εταιρικό ούτε προσωπικό φόρο εισοδήματος» έγραψε στο X.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή