
Επίσκεψη στη Χιλή θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο ο υπουργός ορυχείων της Σαουδικής Αραβίας , συμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λατινικής Αμερικής.
Ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ομόλογό του στο Σαντιάγο. Το Μάρτιο ο υπουργός Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας Bandar Alkhorayef είχε δήλωσει στο Reuters ότι το βασίλειο ενδιαφέρεται να προμηθευτεί λίθιο στο εξωτερικό, καθώς στοχεύει να εισέλθει στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.
Σερβία: Δίνει το πράσινο φως στη Rio Tinto για το ορυχείο λιθίου
«Θα είναι πράγματι στη Χιλή (τον Ιούλιο) και ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη», ανέφερε το υπουργείο σε email στο Reuters.
Κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters για την επίσκεψη την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι δύο αξιωματούχοι θα συζητήσουν πιθανές επενδύσεις στο λίθιο.
Η Χιλή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο, ένα βασικό υλικό για την κατασκευή των μπαταριών που τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό , σε αποκλειτικό θέμα του Reuters, ότι η Rothschild & Co ξεκίνησε επίσημα να αξιολογεί τους υποψηφίους που θα συνεργαστούν με την κρατική εταιρεία εξόρυξης της Χιλής Codelco σε ένα μεγάλο νέο έργο λιθίου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το 2030.
«Project Paloma»
Η Codelco είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε προσλάβει την Rothschild για να ηγηθεί της αναζήτησης συνεργάτη και ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αλλά δεν αποκάλυψε εάν η προσπάθεια είχε ξεκινήσει επίσημα.
Η Codelco στοχεύει να ξεκινήσει την κατασκευή στις αρχές του 2027 και να ξεκινήσει την παραγωγή στις αρχές του 2030. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει παραγωγή 20.000 μετρικών τόνων ισοδύναμου ανθρακικού λιθίου (LCE) ετησίως μέσω λιμνών εξάτμισης με αρχικό κόστος κεφαλαίου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μια δεύτερη φάση θα στοχεύει σε 30.000 μετρικούς τόνους LCE ετησίως μέσω άμεσης εξαγωγής λιθίου (DLE), με αρχικό κόστος κεφαλαίου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια