Η Shell θα αγοράσει την εταιρεία εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου Pavilion Energy που ανήκει στην Temasek, ξεπερνώντας άλλους πλειοδότες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της Saudi Aramco, σύμφωνα με το Bloomberg.

Shell – TotalEnergies: Γιατί η Ευρώπη «διώχνει» τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου της – Το «φλερτ» με Wall Street

Η βρετανική εταιρεία, η οποία δεν αποκάλυψε την τιμή εξαγοράς, δήλωσε ότι η επιχείρηση έχει συμβατικό όγκο προσφοράς περίπου 6,5 εκατ. τόνων ετησίως.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η παγκόσμια ενεργειακή δραστηριότητα της Pavilion περιλαμβάνει την εμπορία LNG, τη ναυτιλία, την προμήθεια φυσικού αερίου και την εμπορία στην Ασία και την Ευρώπη. Η Shell, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός έμπορος LNG στον κόσμο, λέει ότι το σχετικά καθαρό καύσιμο θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Η μη εισηγμένη εταιρεία παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους ύψους 438 εκατομμυρίων δολαρίων για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2023. Η 100% αξία των ιδίων κεφαλαίων της Temasek ήταν 3,63 δισ. δολάρια.

Ισχυρές επιδόσεις για την Shell

Yπενθυμίζεται πως ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, παρά την απότομη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα αναλυτών που καταρτίστηκε από την LSEG.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο και 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Η μετοχή της Shell έχει καταγράψει άνοδο κατά σχεδόν 10% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Shell ακολούθησαν αυτά των άλλων πετρελαϊκών κολοσσών των ΗΠΑ, Exxon Mobil και Chevron, καθώς και της γαλλικής TotalEnergies και της νορβηγικής Equinor, που ανέφεραν απότομη πτώση των κερδών τους στο πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή