Καύσιμα για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας σε συνεχή ιστορικά υψηλά βρίσκει και σήμερα η Wall Street, με τους ωφελημένους της Τεχνητής Νοημοσύνης να βρίσκονται υψηλά στη λίστα των αγοραστών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,02% στις 38.843 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 5.495 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,25% στις 17.907 μονάδες.

Πρωταγωνίστρια και σήμερα η μετοχή της Nvidia, σημειώνει κέρδη 2,9%, συνεχίζοντας την καλή πορεία της καθώς ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Η μετοχή της Nvidia έχει ανέβει 174% το 2024, καθώς η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να ενισχύει τις μετοχές.

Η Nvidia ξεπέρασε ήδη την Apple με κεφαλαιοποίηση αγοράς νωρίτερα τον Ιούνιο και έχει εδραιώσει τη θέση της ως ο de facto ηγέτης της αγοράς στη Wall Street. Οι επενδυτές συνεχίζουν να συνωστίζονται σε βαριά χαρτιά της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη και καθώς οι καταναλωτές δείχνουν επιβραδυντικά σημάδια δαπανών, που σηματοδοτούν πιθανή οικονομική αδυναμία.

Στο ταμπλό της Wall Street

«Είναι έκπληξη το γεγονός ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Wall Street (δηλαδή, ο S&P 500) βρίσκεται σε διαφορετικό ρυθμό από αυτόν της Main Street (οικονομία των ΗΠΑ), δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών στη Citi, Scott Chronert. «Αναμφίβολα, η γενεσιουργός επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης ως συνεχής κινητήρια δύναμη αυξητικής ανάπτυξης διαπερνά το περιβάλλον μετοχών των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

«Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης δίνει μια αίσθηση 2000-2001, αλλά όπως γνωρίζουμε η αγορά μπορεί να παραμείνει παράλογη περισσότερο από ό,τι κάποιοι μπορούν να μείνουν φερέγγυοι», δήλωσε ο Thomas Fitzpatrick, διευθύνων σύμβουλος της R.J. O’Brien. «Θα έρθει μια μέρα απολογισμού, αλλά είναι δύσκολο να σταθεί κανείς εμπόδιο σε ένα τρένο με ταχύτητα».

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Accenture, σημειώνει άλμα 8,6%. Ενώ η Accenture ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα χαμηλότερα των προσδοκιών το τελευταίο τρίμηνο, δημοσίευσε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε νέες κρατήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Από την άλλη, η Trump Media & Technology Group υποχωρούν σχεδόν 12% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγγραφή πρόσθετων μετοχών της εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 36% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 σε 238.000 την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουνίου. Το ποσοστό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 5.500 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 232.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street