Ο δικαιωματισμός έχει κατακλύσει πλέον ολοκληρωτικά την αμερικανική πολιτική σκηνή και έχει κατακυριεύσει απόλυτα σχεδόν την πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος! Τελευταίο κατόρθωμα (!) πάνω στην κατεύθυνση αυτή είναι η εξαγγελία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που ουσιαστικά καθιστά τη φυλή θεμελιώδη παράγοντα της φορολογικής πολιτικής της χώρας. Το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο από μια καινούργια αναφορά του υπουργείου Οικονομικών (treasury department) με τίτλο «Προωθώντας Αξία μέσω Φορολογικής Μεταρρύθμισης: Αποτελέσματα της Κυβερνητικής Πολιτικής για το Οικονομικό Ετος 2025. Προτάσεις Εσόδων βάσει Φυλετικής Οικονομικής Ανισότητας».

Η προσπάθεια του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών συμβάλλει σε μια κάθετη ανατροπή κάθε οικονομικής λογικής. Θέτει δε σε σοβαρότατο κίνδυνο την ιδιοκτησία και τον πλούτο όλων των καλοπροαίρετων πολιτών. Ουσιαστικά απειλεί με ανατροπή όλα όσα ισχύουν στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, και ιδιαίτερα στη φορολογία. Είναι προφανές πως πρόθεση είναι η αποθάρρυνση του λευκού αμερικανικού πληθυσμού πάνω στη λογική προώθησης της κυρίαρχης σήμερα στους Δημοκρατικούς κύκλους «κουλτούρας της αφύπνισης» (woke culture). Με βάση δηλαδή αυτό το απαράδεκτο σκεπτικό θα τιμωρηθούν οικονομικά μερικά εκατομμύρια λευκοί και ασιατικής καταγωγής πολίτες των ΗΠΑ ώστε να ευνοηθούν αποκλειστικά μέλη της μαύρης φυλής! Διότι αυτή στην ουσία είναι η περιγραφή πολιτών «με χρώμα». Αν και κάποιος αμερικανός αναλυτής έβαλε τον εαυτό του ανάμεσά τους λέγοντας πως έχει «κι αυτός χρώμα, μόνο που είναι έντονα ροζ»!!

Η αναφορά του υπουργείου Οικονομικών τονίζει πως για γενιές το σύστημα εμπόδιζε «έγχρωμους» Αμερικανούς να πετύχουν οικονομικά. Πως δημιουργούσε σκόπιμα ανισότητες κι οδηγούσε επί τούτω τους περισσότερους στην εξαθλίωση. Το σύστημα λοιπόν τώρα ετοιμάζεται να φορολογήσει διαφορετικά τους Αμερικανούς ανάλογα με το «χρώμα» τους. Πέραν του ότι αυτό είναι παράνομο, είναι παράλληλα και απεχθές. Στόχος είναι να φορολογήσουν τα κέρδη επί των κεφαλαίων σαν πραγματικό εισόδημα. Πάνω στο σκεπτικό πως οι μαύροι δεν συσσωρεύουν κεφάλαια, όπως οι λευκοί ή οι Ασιάτες κι έτσι μένουν πίσω οικονομικά. Αυτό βασικά σημαίνει πως αν είσαι λευκός και τα χρήματα που σου περισσεύουν μετά τα έξοδά σου και τους φόρους σου τα επενδύεις σε μετοχές και έχεις κέρδη, το υπουργείο Οικονομικών θα στα φορολογήσει σαν κανονικό εισόδημα. Διότι, ισχυρίζεται, οι μαύροι πολίτες δεν το κάνουν και μένουν οικονομικά πίσω. Αρα κρατάμε όλη την κοινωνία πίσω διότι κάποιοι δεν αξιοποιούν ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται! Αυτή η πολιτική δεν είναι μόνο ανήθικη, είναι και ηλίθια καταστρεπτική. Διότι θα ισοπεδώσει τη λογική των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων και θα οδηγήσει σε αδράνεια την οικονομία.

Η λογική κάθε σοσιαλιστικής οικονομίας είναι η εξαφάνιση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και η εξίσωση στη μιζέρια. Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση Μπάιντεν τείνει να πετύχει και τους δύο στόχους. Η μοναδική διαφορά με το λενινιστικό παρελθόν της Ανατολικής Ευρώπης είναι η ιδιαίτερη, θεωρητικά, φροντίδα για τους «έγχρωμους» πολίτες. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έλεγε πως «ο σοσιαλισμός είναι η φιλοσοφία της αποτυχίας, το πιστεύω της άγνοιας και το ευαγγέλιο του φθόνου. Η βασική του αρετή είναι η ίση κατανομή της μιζέριας». Οι ΗΠΑ δείχνουν να τρέχουν προς αυτή την κατεύθυνση, με ανησυχητική ταχύτητα. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αναρωτιέται ο σχολιογράφος του περιοδικού «New Criterion», Ρότζερ Κίμπαλ, για να ανατραπεί αυτή η τάση;

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion
Η οικονομία της νύχτας
Opinion |

Η οικονομία της νύχτας

Πριν 24 χρόνια ακριβώς, ο ΟΤ, σε ειδικό αφιέρωμά του είχε επισημάνει και καταγράψει τις ανερχόμενες διαστάσεις ενός φαινομένου οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο σήμερα επαληθεύεται, κατά τρόπο δραματικό και επικίνδυνο από πολλές πλευρές