Ο Ίλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπερνάρ Αρνό εδώ και πολύ καιρό διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πλουσιότερος. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους εναλλάσονται στις τρεις πρώτες θέσεις του Bloomberg Billionaires Index.

Ωστόσο, οι διακυμάνσεις στον πλούτο τους οδήγησαν την τριάδα να ανταλλάξει θέσεις έξι φορές από τις 29 Μαΐου, ένας φρενήρης ρυθμός για μια ιεραρχία που είχε παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή από τότε που ο Μασκ έχασε την πρώτη του θέση στις αρχές Μαρτίου.

Πλούτος: Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλούσιοι

Το παιχνίδι των μουσικών καρεκλών έχει επηρεαστεί από έναν αγώνα για το πακέτο αποδοχών του Μασκ, μια πρόωρη προκήρυξη εκλογών στη Γαλλία και ένα ράλι τεχνολογικών μετοχών που δεν δείχνει σημάδια ύφεσης.

Ο Μασκ, 52 ετών, με περιουσία 210,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επέστρεψε στην πρώτη θέση τη Δευτέρα για μόνο δεύτερη φορά από τις αρχές Μαρτίου, αντικαθιστώντας τον Μπέζος. Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν ράλι την περασμένη εβδομάδα, αφού οι μέτοχοι ψήφισαν για την επανέγκριση του πακέτου αποζημίωσης του 2018, το οποίο είχε ακυρωθεί από δικαστή του Ντέλαγουερ, και τη μεταφορά του καταστατικού σύστασης της εταιρείας στο Τέξας.

Αυτό οδήγησε στην ανάκαμψη της μετοχής, καθώς πριν οι επενδυτές φοβούνταν ότι ο Μασκ θα μπορούσε να εγκαταλείψει την εταιρεία εάν το πακέτο αμοιβών απορριπτόταν.

Ο Μασκ ανέβηκε λόγω της έγκρισης του πακέτου αμοιβών

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla υπό τον Μασκ πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες συσπειρώνοντας την υποστήριξη για αυτά τα μέτρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμφωνία αμοιβών που έκανε τον Musk επιλέξιμο για έως και 55,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με βάση ορισμένα ορόσημα που πέτυχε στην εταιρεία. Αυτές οι προαιρέσεις αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ένα τέταρτο της καθαρής του αξίας.

Η περιουσία του ενισχύθηκε επίσης από έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που πρόκειται να αποτιμήσει το εγχείρημά του στην τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζει xAI σε περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο δείκτης πλούτου του Bloomberg εκτιμά ότι ο Μασκ κατέχει το 65% της εταιρείας, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο X για να εκπαιδεύσει το chatbot της, Grok.

Ο Αρνό πέρασε τρίτος λόγω Μακρόν

Ο Αρνό, εν τω μεταξύ, έπεσε πρόσφατα στην τρίτη θέση με περιουσία 200,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων τριών μηνών στην κορυφή. Η καθαρή περιουσία του 75χρονου έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η αναγγελία – έκπληξη για εκλογές του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έστειλε τις αγορές της χώρας στη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων ετών. Αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Ο 60χρονος ιδρυτής της Amazon, Μπέζος, είναι επί του παρόντος δεύτερος στον δείκτη πλούτου του Bloomberg με καθαρή περιουσία 206,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τις 29 Μαΐου, έχει ξαναβρεί την πρώτη θέση τρεις φορές καθώς οι μετοχές της Amazon διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Η μετοχή ωφελήθηκε από ένα ευρύτερο ράλι για τις  Tech που ευθύνεται για σχεδόν τα τρία τέταρτα της ανόδου του δείκτη S&P 500 φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή