Μετα βίας, το ταμπλό έβγαλε τις απαραίτητες υποστηρικτικές αγορές, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τα πάντα κρίνοντας από το κλίμα στις ευρωαγορές, με το δικό μας momentum να είναι αρνητικό λόγω της επιβολής έκτακτης εισφοράς σε ΕΛΠΕ-ΜΟΗ

Κρατήσαμε τις 1400 μονάδες, κι αυτό είναι «κάτι», παρά τις πιέσεις των ημερών. Το κλειδί βρίσκεται στις 1450 μονάδες, και όσο κάτω από εκεί, κινδυνεύουμε να δούμε νεότερα χαμηλά.

Η ΚΟΥΑΛ έχει δημιουργήσει ένα σύννεφο, που σε πρώτη φάση ενοχλεί την επενδυτική εμπιστοσύνη. Η μετοχή παραμένει πολύ καλή στο ταμπλό, σε έναν κλάδο που υπόσχεται πολλά. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΑΜΚ της, που τελικά ακυρώθηκε (;) με την παρέμβαση μετόχου, και την ύστερη σκέψη για άντληση χρημάτων μέσω μετατρέψιμου (αρχικά) ή κοινού (τελικά) ομολογιακού δανείου, δεν κάνουν καλό στην εικόνα της μετοχής. Είναι που είναι μικρή σε κεφ/ση, αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο. Πάντως, είναι από εκείνες που θα μπορούσε να δικαιολογήσει διπλασιασμό μεγεθών εν ευθέτω χρόνω, άσχετα με τα εταιρικά γεγονότα της.

Πιεσμένη η μετοχή του ΟΠΑΠ πάνω σε στηρίξεις, και πάντα ενδιαφέρουσα. Τα στοιχήματα παίζονται για κλείσιμο έτους πέριξ των 17 ευρώ, με το μέρισμα και τις απίθανες ταμειακές ροές να παραμένουν τα υπερόπλα του. Αμυντικός στην άνοδο, αμυντικός και στην πτώση, κι αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα στα “δύσκολα” σκέλη της αγοράς.

Η ΜΠΕΛΑ κλείνει την εβδομάδα πάνω από τα 26 ευρώ, σε μια κρίσιμη νίκη των αγοραστών καθώς θα άφηναν τη μετοχή έρμαιο σε αρνητικό έδαφος. Η μετοχή «κοιτάει» το μέρισμα του 1€ (0,95 καθαρό) στις 10/7, ενώ ήδη καταγράφει αύξηση χρηματοοικονομικών μεγεθών. Έχει κάτι ..χρωστούμενα στα 28,60-28,80.

Και μιας και είπαμε για μερίσματα, την Τρίτη αναμένουμε με ενδιαφέρον το κολοσσιαίο 2,21€ από την ΙΝΤΕΡΚΟ, με τη μετοχή να έχει “κάτσει” εξαιτίας της αμφιβολίας για τη σχέση ανταλλαγής με ΜΠΡΙΚ. Την ίδια ημέρα κόβουν Optima bank (EUR 0.44), Titan Cement (EUR 0.85), Hellenic Exchanges (EUR 0.25036335), ElvalHalcor (EUR 0.04), Viohalco (EUR 0.12), Cenergy (EUR 0.08), Quest Holdings (EUR 0.22), Intracom (EUR 0.0503722776), και καταλαβαίνετε ότι το ταμπλό θα είναι κατακόκκινο.

Ενώ θα χαρούμε να δούμε τη συμπεριφορά των ΜΟΗ και ΜΥΤΙΛ την Τετάρτη, με τις διανομές 1,43 και 1,5 ευρώ αντίστοιχα.

Εντύπωση προκάλεσε η έκθεση της Deutsche Bank για τον ΟΤΕ, ανακοινώνοντας ότι ξεκινάει κάλυψη και σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 19€. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η μετοχή θα δει επίπεδα ..2008, ενώ να παρατηρηθεί ότι ο ΟΤΕ κορύφωσε τον Μαϊο του 2022 στη ζώνη των 18 ευρώ, με τον ΓΔ τότε στις 860 μονάδες. Δύο χρόνια μετά, ο ΓΔ κορύφωσε στις 1500 μονάδες, με τον ΟΤΕ στα .. 14,50. Κι αν η μετοχή δεν κατοχυρώσει το εν λόγω επίπεδο, δεν αγοράζει κανείς.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 24/6, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό λόγω της επίσημης αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής