Η Under Armour, η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να καταβάλει 434 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή μετόχων απο το 2017.

Με την  αγωγή οι μέτοχοι κατηγορούσαν την Under Armour  ότι εξαπάτησε τους μετόχους σχετικά με την αύξηση των εσόδων της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της Wall Street.

Αθλητικά είδη: Στον «πυρετό» των deals και των εξαγορών

Ο προτεινόμενος διακανονισμός, που υπόκειται στην έγκριση του δικαστηρίου, αποτρέπει την προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου δίκη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης.
Η αγωγή των μετόχων κατηγορούσε την εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κέβιν Πλανκ για σκόπιμη παραπλάνηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Το 2021, η εταιρεία με έδρα τη Βαλτιμόρη είχε συμφωνήσει να καταβάλει 9 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την αύξηση των εσόδων της.

Η SEC κατά την έρευνά της διαπίστωσε ότι η Under Armour παρέλειψε να γνωστοποιήσει στους επενδυτές ότι εφάρμοσε μια τακτική πωλήσεων για να επιταχύνει ή να “τραβήξει μπροστά” συνολικά 408 εκατομμύρια δολάρια σε υπάρχουσες παραγγελίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Ο Μαρκ Σόλομον, επικεφαλής σύμβουλος των μετόχων και εταίρος της εταιρείας δικαστικών διαφορών Robbins Geller Rudman & Dowd, χαρακτήρισε τον προτεινόμενο διακανονισμό “σημαντική νίκη” που υπογραμμίζει τον βασικό ρόλο των συνταξιοδοτικών ταμείων στην απόδοση ευθυνών στις εταιρείες.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η Under Armour δήλωσε ότι προτίθεται να καταβάλει το ποσό του διακανονισμού των 434 εκατ. δολαρίων μέσω μετρητών στο ταμείο της, καθώς και με την ανάληψη της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων πρόσθεσε ,σε κανονιστική κατάθεση,  ότι συμφώνησε επίσης να συνεχίσει να διαχωρίζει τους ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου για μια περίοδο τουλάχιστον τριών ετών.

Η Under Armour δήλωσε ότι αρνήθηκε σταθερά τις κατηγορίες και προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία επί της αρχής, η οποία δεν αποτελεί παραδοχή ή διαπίστωση σφάλματος ή αδικήματος.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική πρόβλεψη για ενδεχόμενες νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την αγωγή θα φτάσει τα 434 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, από 100 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή