Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) ανέβαλε εκ νέου την επιστροφή των αστροναυτών Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς  από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προκειμένου ν’ αξιολογηθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή του σκάφους Starliner της Boeing.

«Οι υπεύθυνοι της αποστολής αξιολογούν τις προσεχείς ευκαιρίες επιστροφής»

Η NASA δεν όρισε νέα ημερομηνία, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των δύο αστροναυτών, η οποία σχεδιαζόταν αρχικά για τις 14 Ιουνίου και προγραμματίστηκε ακολούθως στις 26 Ιουνίου.

«Οι υπεύθυνοι της αποστολής αξιολογούν τις προσεχείς ευκαιρίες επιστροφής, μετά τους δύο προγραμματισμένους διαστημικούς περιπάτους στον ISS, στις 24 Ιουνίου και στις 2 Ιουλίου», αναφέρει η ενημέρωση της NASA, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το Starliner έχει καθηλωθεί από δύο βασικά προβλήματα: σειρά διαρροών ηλίου σε σύστημα προώθησης και προβλήματα με διάφορους προωθητήρες που χρησιμοποιούνται για τους ελιγμούς του σκάφους.

Εξετάζουν τα προβλήματα στη NASA

Οι ομάδες της NASA και της Boeing εξετάζουν αυτά τα προβλήματα προτού ανάψουν το πράσινο φως στο Starliner για να εγκαταλείψει τον σταθμό, με τον Γουίλμορ και τη Γουίλιαμς, να επανέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και να προσγειωθεί με αλεξίπτωτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία