Με μια μακροσκελή επιστολή που δημοσιεύθηκε από τον περιφερειακό ημερήσιο Τύπο της Κυριακής, ο Εμμανουέλ Μακρόν απευθύνεται για ακόμα μια φορά προς τους Γάλλους, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της επιστολής και αυτή τη φορά έχει πολλά να εξηγήσει, αδράζοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία. «Πιστέψτε με, δεν το αποφάσισα επιπόλαια» γράφει στην επιστολή του για τη διάλυση της Βουλής, διαβεβαιώνοντας ότι για τον ίδιο ήταν « η μόνη λύση».

Politico: Είναι ο Μακρόν πολύ τοξικός για να κερδίσει;

Έχει μόλις έξι μέρες στη διάθεσή του για να πείσει. Μα όλα, παρεμβάσεις, λόγος και κινήσεις, δείχνουν ότι ο ίδιος ακόμα πιστεύει, παρά τις καταστροφικές δημοσκοπήσεις. Δείχνει να πιστεύει ότι με τη χρήση πάνω απ΄ όλα του φόβου για τα άκρα θα πείσει τους Γάλλους να κινητοποιηθούν για τη δημιουργία ενός διευρυμένου κέντρου κατά τον δεύτερο γύρο, ικανού να αντισταθεί στα δύο επιθετικά μπλόκα των άκρων: Στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς και στο μπλοκ της Εθνικής Συσπείρωσης της Ακροδεξιάς, που μετά τη συνεργασία με μερίδα των Ρεπουμπλικανών πλησιάζει το 35% στις σφυγμομετρήσεις.

Ανοιχτή επιστολή Μακρόν: «Μea culpa»

«Δεν είμαι τυφλός, μετράω το μέγεθος της δημοκρατικής δυσφορίας» τονίζει, και εξηγεί ότι με τη διάλυση της Βουλής θεωρεί ότι «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της αντιπολίτευσης, που ετοιμαζόταν να ανατρέψει την κυβέρνηση το φθινόπωρο» κατά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο Εμμανουέλ Μακρόν μιλάει για «mea culpa» για τις ευθύνες του για δύο κυρίαρχα αισθήματα στη γαλλική κοινωνία: της ανασφάλειας και της ατιμωρησίας. Πιστεύει ότι αυτά είναι «που έθρεψαν την επιλογή πολλών να στραφούν προς την Εθνική Συσπείρωση». Υπόσχεται μια «βαθειά αλλαγή της διακυβέρνησης». Μα πάνω απ’ όλα υπόσχεται ότι ακόμα και εάν υπάρξει μια συντριπτική νίκη της Ακροδεξιάς, θα παραμείνει «προστάτης της Δημοκρατίας έως τον Μάιο του 2027», κλείνοντας έτσι την πόρτα σε μια πιθανή παραίτησή του στην οποία αναφέρεται τελευταία η Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα