Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την εξαργύρωση των περσινών voucher Κοινωνικού Τουρισμού.

Ειδικότερα, οι διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού έτους 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30.06.2024, ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 23.000 έκαναν διακοπές τον Μάιο με τα voucher

Κοινωνικός Τουρισμός: Λήγουν την Κυριακή τα περσινά voucher

Οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των επιταγών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι 30.06.2024, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν έως 30.06.2024.

Η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος, ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30.06.2024, αυτή μπορεί  να πραγματοποιηθεί έως την 01.07.2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.  Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των δύο επομένων περιόδων. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα ΑμεΑ ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

Οι φετινές αιτήσεις

Υπενθυμίζεται πως αναρτήθηκαν το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελούμενων και αποκλειομένων, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφέτος, υποβλήθηκαν 536.000 αιτήσεις για 930.000 επιταγές, σημειώνοντας για μία ακόμα φορά ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Υποβλήθηκαν: 536.000 αιτήσεις
Αντιστοιχούν: Σε 930.000 επιταγές
Θα διατεθούν: 300.000 επιταγές
Αποτελέσματα αίτησης: www.gov.gr
1ο κλικ. Εργασία & Ασφάλιση

2ο κλικ. Αποζημιώσεις & Παροχές

3ο κλικ. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

4ο κλικ. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet & ΑΜΚΑ

5ο κλικ. Επιλογή «Αιτήσεις»

– Υποβολή ενστάσεων: Έως Δευτέρα 24/6

– Εντός Ιουλίου: Αιτήσεις συνταξιούχων

– Αφορά: Πρώην ασφαλισμένους ΟΑΕΕ

– Δικαιούχοι: Σύζυγοι και παιδιά συνταξιούχων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός