Ο αθλητισμός ξεκαθαρίζει τις αλήθειες – ειδικά τις αγωνιστικές αλήθειες – του να είσαι άνθρωπος. Γι’ αυτό οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ακαταμάχητοι, σύμφωνα με το yahoo finance.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αξίζουν τα λεφτά τους; Τι αποκαλύπτει think tank
Όλοι οι άνθρωποι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πρακτικά… υπεράνθρωποι. Ποιος δεν θα ήθελε να μελετήσει τα μαθήματα που μπορούμε να λάβουμε από αυτό το θέαμα;
Οι CEOs μπορούν να πάρουν μερικά επιχειρηματικά μαθήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
Η λεπτή γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας
Οι εταιρείες λατρεύουν να ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι ικανότητές τους είναι παγκόσμιας κλάσης, αλλά είναι πραγματικά; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αποδεικνύουν πόσο απίστευτα δύσκολο είναι να είσαι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Σκεφτείτε να κολυμπήσετε. Στα 400 μέτρα ελεύθερο, ο Γερμανός Lukas Martens κέρδισε το χρυσό με χρόνο 3:41.78. Η Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γου-Μιν πήρε το χάλκινο με 3:42.50. Η διαφορά μεταξύ χρυσού μεταλλίου και κανενός μεταλλίου ήταν 0,3%.
Ή σκεφτείτε τον τελικό του τετραπλού σκιφ γυναικών – τετράτροχα σκάφη που αγωνίζονται για 2.000 μέτρα. Η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε την ομάδα της Ολλανδίας για 1.999 μέτρα, στη συνέχεια τράβηξε μπροστά στο τελευταίο μέτρο, κερδίζοντας με διαφορά 0,15 δευτερολέπτων. Η Γερμανία πήρε το χάλκινο. Η διαφορά μεταξύ χρυσού μεταλλίου και κανενός μεταλλίου ήταν 0,9%.
Πολλοί επιχειρηματικοί ηγέτες ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες τους θα «φέρουν στο σπίτι το χρυσό» φέτος. Αυτό είναι υπέροχο, αλλά θυμηθείτε ότι πολλοί εξαιρετικοί αθλητές πήγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ήταν 98% ή 99% τόσο καλοί όσο οι καλύτεροι – και τελικά έμειναν με άδεια χέρια. Με κάθε τρόπο προσπαθήστε να φέρετε στην εταιρεία το χρυσό, αλλά μην αυταπατάσθε για το πόσο δύσκολο είναι.
Η αναλογία με τις επιχειρήσεις είναι προφανής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ηγέτες των επιχειρήσεων να την αγνοούν. Η Microsoft γελοιοποίησε το iPhone της Apple επειδή εισήγαγε οθόνη αφής και όχι πληκτρολόγιο. Τελικά η Microsoft γελοιοποιήθηκε . Το MySpace προϋπήρχε του Facebook, αλλά δεν συμβάδιζε με τις καινοτομίες του Facebook. Η Kodak πρωτοστάτησε στην ψηφιακή φωτογραφία, αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει την τελική κυριαρχία της.
Οι εταιρείες με κλειστούς ορίζοντες μπορούν να φυτοζωούν για χρόνια. Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορούν. Εκείνοι που μένουν πίσω έστω και λίγο… εξαφανίζονται– μια υπενθύμιση για τους ηγέτες των επιχειρήσεων, αν θελήσουν να πάρουν το μάθημα.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αστέρια είναι ορατά σε όλους
Στις εταιρείες, τα αστέρια δεν αντιμετωπίζονται πάντα σαν αστέρια. Ένας μάνατζερ είπε κάποτε: «Διαταράσσει την ομάδα. Πώς μπορείς να έχεις έναν τύπο δίπλα σε έναν άλλο που βγάζει 50% περισσότερα;» Αλλά αυτή η συλλογιστική είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Η ενότητα
Για να δείτε γιατί, κοιτάξτε τις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες. Η κυρίαρχη ομάδα στο Major League Baseball την τελευταία δεκαετία είναι οι Los Angeles Dodgers. Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του, ο Tyler Glasnow, αμοίβεται ετησίως με 27.3 εκατομμύρια δολάρια. Ο Gavin Stone, είναι ένας από τους χαμηλότερα αμειβόμενους Dodgers, με μέση ετήσια αμοιβή 742,500 $. Δύο τύποι με την ίδια δουλειά και ο ένας πληρώνεται 37 φορές περισσότερο από τον άλλο. Με κάποιο τρόπο η ενότητα της ομάδας των Dodgers δεν καταστρέφεται – το αντίθετο μάλιστα.
Latest News
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να έχεις το πνεύμα του νικητή κάθε στιγμή, να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, να μην παραιτείσαι ποτέ
Οι Αγγλοι υποκλίνονται στον «Βασιλιά του Πειραιά», στον ηγέτη της Νότιγχαμ Φόρεστ με το διεθνώς αναγνωρισμένο Sky Sports, να αφιερώνει ντοκιμαντέρ και αμέτρητους επαίνους. «Meeting Marinakis»: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη γεμάτη πάθος, όραμα, αλήθεια και ανθρωπιά.
Πώς η Ελλάδα θα μπει στην τουριστική βιομηχανία του γκολφ
Ο τουρισμός του γκολφ και τα οφέλη στην οικονομία - Τι λέει ο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Παράσχης
Χρωστάει και ο... Ρονάλντο; - Η μήνυση που κατέθεσε γιατρός εναντίον του
Γιατρός από την Αγγλία κατέθεσε μήνυση στον Κριστιάνο Ρονάλντο για οφειλές από θεραπείες που του είχε προσφέρει τη σεζόν 2021-2022
Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του γκολφ - Γιατί υστερεί σε ανάπτυξη στην Ελλάδα
Η περαιτέρω ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, διαπιστώνεται σε μελέτη του ΙΟΒΕ