
Το κατακαλόκαιρο διάλεξε τελικά ο Αλαίν Ντελόν για το τελευταίο του αντίο. «Plein soleil » (γεμάτο ήλιο), όπως και ο τίτλος της ταινίας του Ρενέ Κλεμάν, που το 1960 τον έκανε διεθνώς διάσημο. Ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σήμερα, Κυριακή, σε ηλικία 88 ετών. Με μια λιτή ανακοίνωση, μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα τρία του παιδιά έκαναν γνωστή την είδηση.
«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Αντονί και (ο σκύλος του) Λουμπό, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Ντουσί, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου της οικογένειας.
Η Αριστερά περνά στην επίθεση
Η Γαλλία περνά συνεπώς τις ώρες αυτές με τις αναμνήσεις του θρύλου του γαλλικού σινεμά, αφήνοντας για ακόμα λίγο στην άκρη την αβάσταχτη για πολλούς αναμονή πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Η αδημονία έχει ιδιαίτερα κυριεύσει το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» της Αριστεράς, που κέρδισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και δεν καταλαβαίνει γιατί ο πρόεδρος Μακρόν επιμένει να χρονοτριβεί και υπεκφεύγει από το να καλέσει την υποψήφια Λουσί Καστέτ για να σχηματίσει κυβέρνηση και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Κοινοβούλιο. Η Καστέτ ζητά από τον πρόεδρο Μακρόν να της δώσει την ευκαιρία να αποδείξει, εάν μπορεί ή όχι να πετύχει συνεργασίες και να αντιμετωπίσει μια πρόταση μομφής, που σίγουρα θα καταθέσουν οι πολιτικοί αντίπαλοί της.
Το επιχείρημα Μακρόν είναι ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης, και για αυτό και ο πρόεδρος αρχικά αρνήθηκε ακόμα και να συναντήσει την Λουσί Καστέτ.
Ελιγμός ή υποχώρηση Μακρόν;
Τα πράγματα όμως άλλαξαν όπως φαίνεται, η Καστέτ έδειξε μαχητική ξεκινώντας καμπάνια, και οι Ανυπότακτοι του Μελανσόν απειλητικοί : Με σημερινή δημοσίευση τους στην Κυριακάτική «Τριμπύν» τον κατηγορούν για «θεσμικό πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας» και τον απειλούν «για εκκίνηση διαδικασίας πρότασης μομφής, για καθαίρεση».
Ετσι, σε μια εμφανή αλλαγή τακτικής ο πρόεδρος της Γαλλίας δηλώνει ότι θέλει πλέον συζήτηση. Από το παραθαλάσσιο θέρετρό του Μπεργκασόν, στη νότια Γαλλία, όπου περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές, όρισε συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων για την ερχόμενη Παρασκευή, με πρώτη επίσημη καλεσμένη την Καστέτ, που θα συνοδεύεται από τους επικεφαλής των κομμάτων της Αριστεράς. Η συνάντηση αυτή αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, προκειμένου να διαφανεί αν ο Εμανουέλ Μακρόν θα επιμείνει στην επιχειρηματολογία του περί αδυναμίας διακυβέρνησης από την Αριστερά ή αν θα δώσει την ευκαιρία στην υποψήφια της. Οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή προβλέπεται να είναι πλούσιες σε διαβουλεύσεις και επαφές, δημοσίως ή και παρασκηνιακά.
Πηγή: Deutsche Welle


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια