
Ο πρόεδρος της Foxconn υπερασπίστηκε το Σάββατο τις πρακτικές πρόσληψής της εταιρείας, αφού το Νέο Δελχί διέταξε έρευνες μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ο προμηθευτής της Apple απορρίπτει παντρεμένες γυναίκες από θέσεις εργασίας συναρμολόγησης iPhone.
«Η Foxconn προσλαμβάνει ανεξαρτήτως φύλου, αλλά οι γυναίκες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού μας εδώ», δήλωσε ο Γιανγκ Λιου κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ενός συγκροτήματος ξενώνων για τους εργαζομένους της κοντά στο Τσενάιδ στο νοτιο-ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.
«Τονίζω ότι οι παντρεμένες γυναίκες συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες αυτού που κάνουμε εδώ», πρόσθεσε, κάνοντας τα πρώτα του σχόλια μετά την έρευνα του Reuters.
Ο Λιου δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης στο συγκρότημα ξενώνων που σύμφωνα με την πολιτειακή κυβέρνηση είναι «αποκλειστικά» για 18.720 εργαζόμενες της Foxconn. Τα πολυώροφα κτίρια των ξενώνων βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο κατασκευής iPhone.
Γουόρεν Μπάφετ: Τι περίεργο έκανε ο Μπάφετ με τη μετοχή της Apple – Η «σχέση» με την Coca Cola
Η έρευνα
Η έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι η Foxconn απέκλειε συστηματικά τις παντρεμένες γυναίκες από τις θέσεις εργασίας στο κύριο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στην Ινδία, με την αιτιολογία ότι έχουν περισσότερες οικογενειακές ευθύνες από τις ανύπαντρες συναδέλφους τους.
Η Foxconn αναγνώρισε κάποιες παραλείψεις στις πρακτικές πρόσληψης το 2022 και δήλωσε ότι εργάστηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι «διαψεύδει σθεναρά τους ισχυρισμούς περί διακρίσεων στην απασχόληση».
Η ιστορία προκάλεσε τηλεοπτικές συζητήσεις και άρθρα σε εφημερίδες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι διέταξε το Ταμίλ Ναντού να παράσχει μια «λεπτομερή έκθεση» σχετικά με αυτό, και οι αξιωματούχοι εργασίας του επισκέφθηκαν επίσης το εργοστάσιο iPhone για να εξετάσουν τα στελέχη. Το Νέο Δελχί δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει κανένα πόρισμα.
Ο Λιου συναντήθηκε με τον Μόντι και πολλούς κορυφαίους Ινδούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επίσκεψής του και συζήτησε τα επενδυτικά σχέδια της Foxconn.


Latest News

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Πόσο κοστίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στο ChatGPT
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Όλτμαν, εξήγησε ότι η φράση «η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα» δεν ισχύει ακριβώς στην περίπτωση του ChatGPT.

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε Meta και Apple από την ΕΕ
Τα πρόστιμα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις με τον Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει με δασμούς χώρες που τιμωρούν τις αμερικανικές εταιρείες

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι της AI για τη δημιουργία action figures και χαρακτήρων Ghibli
Οι εικόνες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω εκπαίδευση των μοντέλων AI ή ακόμα και να συμπεριληφθούν σε δημόσια datasets

SAP: Άνοδος 58% στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας
Η μετοχή του γίγαντα λογισμικού SAP σημειώνει άνοδο 9,3% μετά την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου

To όραμα του Βαρδή Βαρδινογιάννη - Γιατί επενδύει στο ελληνικό eGaming
Παρά την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο νεότερος επενδύει σε eGaming και κυβερνοσφάλεια - Το ελληνικό όραμα και η συμμετοχή της ALTER EGO VENTURES

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Τι περιμένουν οι επενδυτές απο τον Ιλον Μασκ ;
Απαντήσεις για την πτώση των πωλήσεων αλλά και για την παραγωγή ενός φθηνότερου μοντέλου της Tesla αναμένουν οι επενδυτές

Η Huawei έτοιμη να προωθήσει προηγμένο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης 910C που ετοιμάζει η Huawei έρχεται τη στιγμή που η Κίνα αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα τσιπ της Nvidia