Wall Street: Άντεξε στις πιέσεις, έκλεισε οριακά θετικά

Με στηρίξεις από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Wall Street: Άντεξε στις πιέσεις, έκλεισε οριακά θετικά

Οριακά θετικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς κατάφερε να απορροφήσει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, με στηρίξεις από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές κατοικιών.

Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Εν αναμονή της Nvidia

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,02% στις 41.250 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 5.625 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 17.754 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Paramount Global σημείωσε πτώση σχεδόν 7,5% αφού ο Edgar Bronfman Jr. απέσυρε την προσφορά του για την εταιρεία πολυμέσων. Αυτό ανοίγει το δρόμο για τη Skydance Media να αναλάβει την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Shari Redstone. Η Paramount αναμένει ότι η συμφωνία με τη Skydance θα κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Από την άλλη, η JD.com, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, κέρδισε περίπου 2,2% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς 5 δισ. δολαρίων που θα εκτελεστεί μεταξύ Σεπτεμβρίου 2024 και Αυγούστου 2027.

Βέβαια, ουδείς κρύβει την αναμονή του για τα αποτελέσματα της Nvidia, τα οποία θα δημοσιευτούν την Τετάρτη. Οι μετοχές της εταιρείας ημιαγωγών έκλεισαν με απώλειες 1%, με την αγορά να αναμένει να δει την πρόοδο του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης στα στοιχεία β’ 3μηνου.

Στο μεταξύ, η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε έναν ακόμη κύκλο εναλλαγής θέσεων, με τον Dow Jones χτες να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά, στη σκιά όμως της πτώσης των μετοχών της τεχνολογίας. Στηρίγματα όμως παρέχουν οι λιγότερο ευνοημένοι τομείς, όπως η ενέργεια, σηματοδοτώντας ότι οι επενδυτές ενδέχεται να απομακρυνθούν από έναν από τους βασικούς μοχλούς της αγοράς κατά το περασμένο έτος.

Βασικός καταλύτης είναι η διαβεβαίωση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας θα είναι η μείωση των επιτοκίων αναφοράς. Ο Powell δεν διευκρίνισε πότε ή κατά πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια, αλλά οι traders προβλέπουν ομόφωνα τη μείωση κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία από το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να επεκταθούν οι περικοπές σε όλη την οικονομία… η αγορά κάνει μικρά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.

Στα μάκρο της μέρας, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώθηκε τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board, καθώς έφτασε στις 103,3 μονάδες από τις 101,9 μονάδες, τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,4% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση της S&P CoreLogic Case-Shiller. Το ποσοστό υποχώρησε από το 5,9% του Μαΐου και ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων σημείωσε αύξηση 7,4% τον Ιούνιο και ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων αυξήθηκε κατά 6,5%. Σε μηνιαία βάση, ο εθνικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο σύνθετος των 10 πόλεων και ο σύνθετος των 20 πόλεων ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο