Ήπια ανοδική αντίδραση καταγράφει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν σταματήσει να δίνουν εντολές και τους λιγοστούς αγοραστές να έχουν πάρει το προβάδισμα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 1.415,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.432,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,61% στις 1.217,73 μονάδες.
Αντίδραση μετά το πτωτικό πενθήμερο
Μπορεί το ΧΑ να δείχνει ότι βγάζει κάποια αντίδραση, αλλά αυτή δεν είναι ανάλογη του πενθήμερου πτωτικού σερί που προηγήθηκε, με την εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, να κλείνει κάτω από τις 1.420 μονάδες, εκτός εάν αλλάξει κάτι μέχρι το κλείσιμο. Σενάριο που δεν έχει ακόμη τις συντριπτικές πιθανότητες, δεδομένου του ότι η άνοδος φαίνεται να έρχεται περισσότερο ως απόρροια της «ανακωχής» των πωλητών και λιγότερο ως μια ολική επαναφορά των αγοραστών.
Η αγορά περιμένει σαφώς τα νεότερα για την διάθεση μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα, την επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την κανονικότητα στην Attica Bank μετά και την κεφαλαιακή ενίσχυση, επιβεβαιώνοντας την «τραπεζοκεντρικότητα» της λεωφόρου Αθηνών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ερώτημα όμως θα αποτελέσει το αν στο μυαλό των επενδυτών επικρατήσουν εφεξής οι αναλύσεις περί discount και οι προσδοκίες περαιτέρω ανασύνταξης και μερισματικών διανομών του κλάδου ή αν τα εν λόγω stories αναδιάρθρωσης δεν αποτελούν πλέον «κράχτες» για την εισροή «φρέσκων» κεφαλαίων στην Αγορά.
Τα βλέμματα σαφώς είναι στραμμένα στη Moody’s, η οποία ανακοινώνει αργά το βράδυ την απόφασή της για το ελληνικό αξιόχρεο με υψηλά τον πήχη των προσδοκιών για απόδοση επενδυτικής βαθμίδας. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά σε περίπτωση μιας ακόμη αξιολόγησης χωρίς αλλαγή της βαθμολογίας, θα δοκιμάσει τις 1400 μονάδες, που συνιστούν κρίσιμο όριο στήριξης.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άλμα 3,33%, με τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Cenergy, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil να κινούνται με άνοδο άνω του 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Jumbo, Σαράντης, ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Aegean, Πειραιώς, Λάμδα, Βιοχάλκο και ΔΑΑ, ενώ Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή δεν έχουν μεταβολή. Αρνητικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.
Latest News
Τριπλό «χτύπημα» δέχτηκε το ΧΑ από Cenergy, Εθνική και ΔΕΗ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έδειξε την αδυναμία του, τόσο να κρατήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, όσο και να ανεβάσει τη συναλλακτική του δραστηριότητα
Φθίνει η ανοδική κίνηση στο ΧΑ, πωλητές στον κλάδο της ενέργειας
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,21% στις 1.419,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,7 εκατ. ευρώ
Άνοδος με βαρίδια στο Χρηματιστήριο με οδηγούς Metlen και Aegean
Το το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να βρει το δρόμο της αντίδρασης μετά από δύο εβδομάδες σημαντικής υστέρησης
Στο κατώφλι των ανεπτυγμένων αγορών το Χρηματιστήριο Αθηνών - Οι στόχοι της κυβέρνησης
Τι ειπώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Société Générale στο Παρίσι, πoυ διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών
«Εγκλωβισμένο» στην περιοχή των 1.400 μονάδων - Ποιοι είναι οι καταλύτες για τη συνέχεια
Τα 29 δισ. που «κάηκαν» στις 1.400 μονάδες του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Με βοήθειες από ΔΕΗ και ΟΤΕ κατάφερε να σπάσει το πτωτικό σερί το ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε τελικά να κλείσει θετικά, με τη βοήθεια τόσο της ΔΕΗ όσο και του ΟΤΕ, και να σπάσει το αρνητικό σερί από την αρχή της εβδομάδας.
Σε χαμηλά ενός μήνα το ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών πλέον διολισθαίνει σε αρνητικά εδάφη και οδεύει στο να κλείσει το πενθήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα με το «απόλυτο κόκκινο»
Επιφυλακτική αντίδραση μετά την 4ήμερη πτώση στο ΧΑ
Επί τέσσερις ημέρες η αγορά έχει πιεστεί σημαντικά, χωρίς να μπορεί να ενεργοποιήσει αγοραστές, που προφανώς περιμένουν να δοκιμαστούν οι επόμενες στηρίξεις
Αδύναμο και σήμερα το ΧΑ - Πιέστηκε η Cenergy
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,54% στις 1.411,61 μονάδες
Ροκανίζει κι άλλες μονάδες η συσσώρευση στο ΧΑ
Η πολύμηνη φάση της συσσώρευσης δείχνει να έχει κουράσει αρκετούς εγχώριους επενδυτές που με την πρώτη ευκαιρία ολίγων αποδόσεων προχωρούν σε ρευστοποιήσεις