
Στην καλύτερη πεντάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής φιγουράρει η Ελλάδα για το έτος 2022, με τις γυναίκες να φτάνουν στα 67,8 έτη καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην κατάταξη και τους άνδρες στα 66,2 έτη, που αντιστοιχεί στην τέταρτη θέση. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τα στατιστικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Εurostat.
Προσδόκιμο ζωής: Τα επιχειρηματικά στελέχη ζουν περισσότερο από τους εργάτες
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέσο προσδόκιμο υγιούς ζωής ήταν τα 62,6 έτη για τις γυναίκες και τα 62,4 έτη για τους άνδρες.

Υψηλότερο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες
Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,4 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών (83,3 έτη έναντι 77,9 ετών). Τα έτη υγιούς ζωής -χωρίς περιορισμούς δραστηριότητας- αντιπροσωπεύουν το 75% και το 80% του συνολικού προσδόκιμου ζωής για τις γυναίκες και τους άνδρες, αντίστοιχα. Επομένως, κατά μέσο όρο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι άνδρες τείνουν να περνούν μεγαλύτερο ποσοστό της κάπως μικρότερης ζωής τους χωρίς περιορισμούς δραστηριότητας.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Μάλτα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ετών υγιούς ζωής το 2022 για τις γυναίκες (70,3 έτη), μπροστά από τη Βουλγαρία (68,9 έτη) και τη Σλοβενία (68,5 έτη).
Αντίθετα, η Δανία είχε τον χαμηλότερο αριθμό ετών υγιούς ζωής για τις γυναίκες (54,6 έτη), ακολουθούμενη από τη Λετονία (55,4 έτη) και την Ολλανδία (56,3 έτη).
Ο υψηλότερος αριθμός ετών υγιούς ζωής για τους άνδρες καταγράφηκε επίσης στη Μάλτα (70,1), ακολουθούμενη από τη Σουηδία (67,5) και την Ιταλία (67,1), ενώ τα λιγότερα έτη υγιούς ζωής καταγράφηκαν στη Λετονία (53,0 έτη), τη Σλοβακία (56,6 έτη) και τη Δανία (57,1 έτη).


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα