Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Λαμβάνουν εταιρική ώθηση

Στο μεταξύ, 12 ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές, οι αγορές δείχνουν να "παίζουν" το σενάριο της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Λαμβάνουν εταιρική ώθηση

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ λαμβάνουν σημαντικές στηρίξεις από τον κλάδο πολυτελείας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 8.300 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,48% στις 19.473 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,69% στις 7.549 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πιέσεις στις αγορές, εξαίρεση ο Nikkei

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του γαλλικού οίκου μόδας Hermes σημειώνουν άνοδο 2,3% αφού η εταιρεία ανέφερε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, καθώς η ζήτηση για τις τσάντες Birkin συνέχισε να αντισταθμίζει την ευρύτερη κάμψη των πωλήσεων πολυτελείας, ειδικά στην Κίνα. Η Hermes διατήρησε, επίσης, τη μεσοπρόθεσμη καθοδήγησή της για συνεχή αύξηση των εσόδων.

Στο +1,7% βρίσκεται και η Barclays, αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Ειδικότερα, ανακοίνωσε 1,6 δισ. λίρες καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Άλμα 5% σημειώνει και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, καθώς ανέφερε μια απροσδόκητη άνοδο στα έσοδα του τρίτου τριμήνου εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τα ακριβότερα μοντέλα της.

Τα έσοδα του Ομίλου για την περίοδο ανήλθαν σε 10,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023 σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, λόγω της κυκλοφορίας 10 νέων μοντέλων φέτος.

Στο μεταξύ, 12 ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές, οι αγορές δείχνουν να “παίζουν” το σενάριο της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Οι επενδυτές ήδη γνωρίζουν τη διάθεσή του να ανοίξει νέους εμπορικούς πολέμους, με την Ευρώπη μάλιστα να είναι σε πολύ πιο αδύναμη θέση από την προηγούμενη θητεία του.

Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433