
Σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας ώστε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και ειδικά η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές , προχωρουν επτά ευρωπαϊκές χώρες.
Στόχος αυτων των αλλαγών είναι να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ στην προσέλκυση ταλέντων και επενδύσεων, ενώ άλλες ευρωπαικές χώρες υστερούν.
Καινοτομία: To έλλειμμα σε έρευνα και ανάπτυξη φρενάρει την παραγωγικότητα στην ΕΕ
Ενώ τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της Silicon Valley, η Ευρώπη παρεμποδίζεται από τη γραφειοκρατία και τη φορολόγηση των εργαζομένων πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων περιορισμών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια συντονισμένη βιομηχανική πολιτική, γρήγορες αποφάσεις και μαζικές επενδύσεις αν θέλει να συμβαδίσει οικονομικά με τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.
Πάνω από 500 διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων συμμετείχαν σε μια εκστρατεία με την ονομασία «Not Optional» το 2019 για να αλλάξουν οι κανόνες που διέπουν την ιδιοκτησία των εργαζομένων – την πρακτική της παροχής στο προσωπικό επιλογών για την απόκτηση ενός κομματιού της εταιρείας, καθώς ανταγωνίζονται για ταλέντα με τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Αλλωστε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει αρκετά και ενισχύουν το περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγούνται των ευρωπαϊκών χωρών σε αλλαγές που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν εκείνες των ΗΠΑ, ενώ η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σουηδία έλαβαν χαμηλότερες βαθμολογίες στην έκθεση του δείκτη.
Όταν εταιρείες όπως η Revolut και άλλες γίνονται δημόσιες, αυτή η ιδιοκτησία μεταφράζεται σε πραγματικά χρήματα για τους εργαζόμενους, δήλωσε ο Martin Mignot, εταίρος της Index και επενδυτής της fintech Revolut, η οποία αποτιμάται στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια