
Μέχρι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 είναι δυνατή η τροποποίηση ή ακύρωση αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης για τη βιωσιμότητα, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, υποβλήθηκαν έως 25 Οκτωβρίου 2024 καθώς και η υποβολή νέων αιτήσεων μεταβίβασης, αποκλειστικά για λόγους ανωτέρας βίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Παρασκευή 25/10/2024 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής εμπρόθεσμων αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης για την βιωσιμότητα έτους 2024.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σκάνδαλο με παράνομα βοσκοτόπια καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Αποκλειστικά ηλεκτρονικά υποβάλλονται οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
Σε περίπτωση υποβολής νέων αιτήσεων μεταβίβασης για λόγους ανωτέρας βίας είναι απαραίτητη η επιλογή του πεδίου «Ανωτέρα βία» καθώς και η επισύναψη των σχετικών δικαιολογητικών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ https://entitlements.opekepe.gov.gr.
Η αξία των δικαιωμάτων
Η αξία των δικαιωμάτων ενίσχυσης έτους 2024 δεν είναι οριστική. Η αξία των δικαιωμάτων ενίσχυσης οριστικοποιείται μετά την επεξεργασία τους για τη «σύγκλιση δικαιωμάτων ενίσχυσης για το έτος 2024 και τη διασφάλιση της τήρησης του εθνικού ανώτατου ορίου του καθεστώτος βασικής εισοδηματικής στήριξης για τη βιωσιμότητα έτους 2024, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2115/2021 και το στρατηγικό σχέδιο της χώρας όπου ενδέχεται να είναι αναγκαία η εφαρμογή γραμμικής μείωσης ή αύξησης της αξίας των δικαιωμάτων ενίσχυσης.
Οι συμβαλλόμενοι στην αίτηση μεταβίβασης θεωρείται ότι έχουν γνώση του αριθμού των δικαιωμάτων που κατέχουν, πριν προβούν στη μεταβίβαση καθώς και ότι γνωρίζουν ότι η μοναδιαία αξία ενδέχεται να τροποποιηθεί για το έτος 2024 λόγω απαραίτητων για την τήρηση του ανώτατου δημοσιονομικού ορίου του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης γραμμικών μειώσεων ή/και αυξήσεων.
Το 2024 δεν εγκρίνονται μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενίσχυσης που αποκτηθήκαν από τα περιφερειακά αποθέματα έτους 2023 με εξαίρεση τις περιπτώσεις κληρονομιάς ή ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών συνθηκών που απαγορεύουν επί μακρόν την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας του δικαιούχου και οι οποίες προέκυψαν μετά από την αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης από τα περιφερειακά αποθέματα έτους 2023.
Τα δικαιώματα ενίσχυσης είναι δυνατόν να μεταβιβάζονται με πώληση ή με οποιαδήποτε άλλη οριστική μεταβίβαση ή να εκμισθώνονται, συνοδευόμενα ή μη από γη.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση