Ασιατικά χρηματιστήρια: Άλμα 3% στον CSI 300 της Κίνας – «Αγνοεί» τον κίνδυνο Τραμπ

Οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις της νίκης Τραμπ

Ασιατικά χρηματιστήρια: Άλμα 3% στον CSI 300 της Κίνας – «Αγνοεί» τον κίνδυνο Τραμπ

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, προσπαθώντας να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις της νίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, για τις οικονομίες της περιοχής.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ήταν ο μόνος σημαντικός δείκτης που έκλεισε σε αρνητικά εδάφη, καθώς έχασε 0,43% και έκλεισε στις 39.381,41, αλλά ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 1% στις 2.743,08 μονάδες.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε με κέρδη 3,02% στις 4.145,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2% την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η μόνιμη επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, το κοινοβούλιο της χώρας, εξέτασε το σχέδιο αύξησης του χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης για άλλη μια μέρα, αφού αρχικά συζήτησε το σχέδιο τη Δευτέρα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο στις 2.564,63 μονάδες, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 1,32% για να κλείσει στις 733,52 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,33% υψηλότερα, κλείνοντας στις 8.226,3 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 12,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 5,2%, σύμφωνα με την τελωνειακή υπηρεσία της χώρας.

Η αύξηση των εξαγωγών ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 19 μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG. Είχαν αυξηθεί κατά 2,4% τον Σεπτέμβριο.

Οι εισαγωγές, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 2,3%, περισσότερο από την πτώση 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, οι μισθοί των εργαζομένων της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τον ίδιο ρυθμό αύξησης με τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί υποχώρησαν 0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023, μια μείωση μικρότερη από την πτώση 0,8% που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433