ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα οι Μάλαμα, Χρηστίδου και Αυλωνίτης

Οι τεκτονικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η νέα διάσπαση με την οποία τίθεται αντιμέτωπη η Κουμουνδούρου αλλάζει τις ισορροπίες

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα οι Μάλαμα, Χρηστίδου και Αυλωνίτης

Οι αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος συνεχίζονται με κάθε επισημότητα.  Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα και Ραλλία Χρηστιδου αποχώρησαν από την Κ.Ο..

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος την «πόρτα» των ανεξαρτητοποιήσεων είχε ανοίξει το Σάββατο ο, πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσφεύγει κατά Κασσελάκη για τις offshore εταιρείες

Οι τεκτονικές εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου και η νέα διάσπαση με την οποία τίθεται αντιμέτωπη η Κουμουνδούρου αλλάζει τις ισορροπίες.

Αλλαγή συσχετισμών στη Βουλή

Μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις τεσσάρων βουλευτών (Παππάς, Μάλαμα, Αυλωνίτης, Χρηστίδου), ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν 31 βουλευτές έκαστος. Ωστόσο, λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει περισσότερες ψήφους στις εθνικές εκλογές, παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση.

Για ν’ αλλάξει ο υπάρχον συσχετισμός θα πρέπει ένας ακόμα βουλευτής να ανεξαρτητοποιηθεί ή το ΠΑΣΟΚ να επαναπατρίσει τον Μπαράν Μπουρχάν από την Ξάνθη που παραμένει ανεξάρτητος λόγω ανοιχτής δικαστικής του υπόθεσης.

Εφόσον, ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γίνει μεγαλύτερος από αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Χαριλάου Τρικούπη γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και αυτόματα απολαμβάνει τα προνόμια που αυτή η ιδιότητα επιφέρει.

Άπαντες αναμένουν πλέον την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη που έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον της. Αν η κ. Τζάκρη αποφασίσει να «πατήσει το κουμπί» και να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλάζουν και οι ισορροπίες τόσο της βουλής όσο και στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, η πολυπληθής ομάδα των 14 ανεξαρτήτων, μπολιάστηκε με τους 4 που έχει μαζί του ο Στέφανος Κασσελάκης (Αυλωνίτης, Χρηστίδου, Παππάς, Μάλαμα) που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου και έφτασε τους 18.

Πηγή: in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο