
Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μέρος του οδικού χάρτη της ΝΔ με βάση τον οποίον μέχρι το 2027 στόχος είναι να φτάσει στα 950 ευρώ. Αυτό είπε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Mega.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εχουμε μια πορεία για τον κατώτατο μισθό που θα φτάσουμε τα 950 ευρώ το 2027. Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 46% από το 2019 μέχρι το 2027. Έρχεται μια ευρωπαϊκή οδηγία και λέει σε όλα τα κράτη μέλη που έχουν νομοθετικά κατοχυρωμένο κατώτατο μισθό ότι πρέπει να βάλουν όσο πιο σαφή και αντικειμενικά κριτήρια και -γιατί όχι- να προβλέπεται και ένας αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής του κατώτατο μισθού. Αυτό είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Κατώτατος μισθός και συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον αυτόματο μηχανισμό αύξησης του κατώτατου μισθού από το 2027 και μετά, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι θα λαμβάντεται υπόψη ο πληθωρισμός και η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας».
«Για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά στον νόμο ότι δεν επιτρέπεται μείωση του κατώτατου μισθού», πρόσθεσε η υπουργός, τονίζοντας: «Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους για τους εργαζομένους. (…) Εμείς το ενθαρρύνουμε και θέλουμε να γίνεται περισσότερο».
Η ίδια μίλησε και για τις αυξήσεις στις συντάξεις αλλά και για τις αλλαγές στα ΚΕΠΑ.
Για τις εξελίξεις στη ΝΔ
«Είναι μία πολύ στενάχωρη εξέλιξη», είπε η Νίκη κεραμέως για την απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει τον Αντώνη Σαμαρά από το κόμμα και την ΚΟ.
«Μιλάμε για τον Αντώνη Σαμαρά, μιλάμε για έναν πρώην πρόεδρο της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος σε δύσκολα χρόνια έβαλε πλάτη προκειμένου η χώρα μας να σταθεί όρθια. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Αντώνης Σαμαράς με έχει τιμήσει και αυτό δεν το ξεχνώ. Πέρα από αυτό όμως, η αλήθεια είναι ότι με την τελευταία του τοποθέτηση διαφώνησε συνολικά με την πορεία της κυβέρνησης. Οριζοντίως διαφώνησε και διαφώνησε και σε επιμέρους ειδικά ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά. Αυτό δεν άφηνε κανένα περιθώριο, καμία άλλη επιλογή. Δυστυχώς».
«Η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα σε σχέση με την στάση που ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει. Η ΝΔ είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στη χώρα μας. Μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς μαζί της, αλλά είναι ένας πυλώνας σταθερότητας. Είναι μια σταθερά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, στη Βουλή. Η ΝΔ είναι μια συμπαγής ΚΟ. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ανησυχία για την πορεία της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι στον 6ο χρόνο διακυβέρνησης, έχει περάσει πολύ δύσκολους καιρούς και είναι δυνατή, αρραγής. Έχουμε έναν ισχυρότατο πρωθυπουργό, μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πού θέλουμε να πάμε το χώρα μέχρι το 2027», συμπληρώνει.


Latest News

Ξεκινά η λειτουργία νέας δομής ΚΕ.Π.Α. στο Γαλάτσι
Νέες υποδομές, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες

Σήμερα η αυτόματη υποβολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων - Οι εκπτώσεις φόρου
Τι έκπτωση φόρου δικαιούνται οι φορολογούμενοι εφόσον ο φόρος που θα προκύψει εξοφληθεί έως τις 31/7

Η εφορία πατάει το κουμπί για τις δηλώσεις - Ποιοι κωδικοί πρέπει να ελεγχθούν
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Αναδρομικά: Δύο νέα πακέτα έως 8.500 ευρώ σε 82.000 συνταξιούχους
Τα πακέτα με τα αναδρομικά αφορούν «επιστροφή» κρατήσεων προς 42.000 απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και 40.000 ασφαλισμένους 49 ταμείων από επανυπολογισμούς

Αυξήθηκαν κατά 14,4 δισ. ευρώ τα εισοδήματα το 2024 - Ποιοι πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων
Σε ιστορικό υψηλό τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι το 2024 - ‘Εφτασαν τα 106 δισ. ευρώ

Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων - Πώς θα πετύχετε την έκπτωση
Οι φορολογούμενοι καλούνται να ελέγξουν την πληρότητα και την ορθότητα των προσυμπληρωμένων στοιχείων

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Η ακτινογραφία της αγοράς εργασίας - Οι νέες προσλήψεις, τα ποσοστά της ανεργίας [πίνακας]
Τι αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την αγορά εργασίας
![Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο – Πότε ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/syntaxeis-dimogr28-2-600x466.jpg)
Οι συνταξιούχοι που θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο [πίνακες]
Το μέτρο αφορά και ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία - Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.