
Σήμερα στις 11.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2025 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ένα προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσημο, δημοσιονομικά υπεύθυνο, στον οποίο προβλέπονται θετικές παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Προϋπολογισμός: Στο 2,2% η ανάπτυξη φέτος και 2,3% το 2025 – Τα μέτρα στήριξης [πίνακας]
Το στίγμα έδωσε άλλωστε σε χθεσινή ανάρτησή του λέγοντας ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός «περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, προβλέπει ανάπτυξη 2.3% -σημαντικά υψηλότερη για μια ακόμη χρονιά του μέσου όρου της ΕΕ- νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος, προωθεί θεσμικά μέτρα που εστιάζουν στην ενίσχυση των επενδύσεων και της καινοτομίας, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος, στις δαπάνες για την Εθνική Άμυνα, καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής».
Επίσης, επισημαίνει ότι «κατατέθηκε το τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025, με πρόνοιες που κάνουν πιο ισχυρή και ανθεκτική την οικονομία μας στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε…είναι ένας προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο, με τις μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να είναι αυξημένες κατά 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024. Περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, προβλέπει ανάπτυξη 2.3%…».


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια