Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδια στο ΧΑ Coca Cola και Εθνική

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει πτώση 0,40% στις 1.398,23 μονάδες - Στα 28,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδια στο ΧΑ Coca Cola και Εθνική

Υπό το βάρος της Coca Cola, πρωτίστως, και της Εθνικής δευτερευόντως, βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα κλείσει τον μήνα χωρίς να έχει τις 1.400 μονάδες και με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,40% στις 1.398,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.372,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,56% στις 1.155,93 μονάδες.

Μικρές κινήσεις στο ΧΑ – Κλείνει το Νοέμβριο στις 1.400 μονάδες

Δίχως ρυθμό

Δίχως ρυθμός είναι και σήμερα το ΧΑ, με τον Νοέμβριο να κλείνει μεν θετικά, αλλά και με πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια. Είναι επίσης ο 10ος μήνας στη σειρά που ο γενικός δείκτης «λίμνασε» στο επίπεδο των 1.400 – 1.500 μονάδων, με το αρνητικό σενάριο, της καθοδικής διάσπασης της συσσώρευσης να είναι σε ισχύ.

Αυτό που λείπει περισσότερο όμως στην αγορά είναι η διάθεση ανάληψης νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών, με πολλούς τίτλους να βρίσκονται σε πολύμηνα ή πολυετή χαμηλά, την ώρα που ο γενικός δείκτης παλεύει να κρατηθεί στα τρέχοντα. Μια απόκλιση που προφανώς και δημιουργεί ανησυχίες, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι ο γενικός να “βρει” σταδιακά τα επίπεδα αποτίμησης των ισχυρών του, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που αναθεωρούνται και οι μακροπρόθεσμες επενδυτικές στρατηγικές.

Άλλωστε, ούτε ο κλάδος – σηματωρός της αγοράς μπορεί να βοηθήσει στην παρούσα, καθώς ο τραπεζικός συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής και δύσκολα οι αγοραστές τολμούν να τοποθετηθούν επιθετικά πριν ξεκαθαρίσει το θέμα της έκτακτης φορολογίας. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα την εικόνα που βλέπουμε στον κλάδο τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Εθνική και ΔΑΑ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Aegean, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Metlen και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Helleniq Energy, Cenergy, Autohellas, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Τιτάν, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ και η Βιοχάλκο.

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο