Μια μητέρα από την αμερικανική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας μήνυσε την εταιρεία παιχνιδιών Mattel, επειδή τύπωσε κατά λάθος τη διεύθυνση ενός… πορνογραφικού ιστότοπου στη συσκευασία μιας κούκλας.
Παιχνίδια: Γιατί η βιομηχανία ποντάρει τώρα στους…. ενήλικες
Η εταιρεία κυκλοφόρησε τις κούκλες που τραγουδούν τον περασμένο μήνα, πριν από την κυκλοφορία της ταινίας Wicked, με πρωταγωνίστριες τη Σίνθια Ερίβο και την Αριάνα Γκράντε.
Μετά από αυτό το γεγονός η Mattel αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που περιέγραψε ως «ατυχές λάθος» και προχώρησε σε ανάκληηση των εν λόγω συσκευασιών κούκλας.
Αγωγή κατά της Mattel
Όμως η μητέρα ονόματι Χόλι Ρίκετσον προχώρησε σε αγωγή την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι αγόρασε την κούκλα για την ανήλικη κόρη της, η οποία στη συνέχεια επισκέφτηκε τον ιστότοπο ψυχαγωγίας ενηλίκων εξαιτίας της αναγραφής της διεύθυνσης του ιστότοπου στη συσκευασία της κούκλας.
Η κόρη της έδειξε αμέσως τον ιστότοπο με «σκληρές γυμνές πορνογραφικές εικόνες», όπως υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε. «Τρόμαξαν» με αυτό που είδαν και στρεσαρίστηκαν συναισθηματικά, πρόσθεσαν οι δικηγόροι της.
Τα δικαστικά έγγραφα αναγράφουν ότι η εκτύπωση της διεύθυνσης της πορνογραφικής ιστοσελίδας ήταν ένα «ασυγχώρητο λάθος» που κατέστησε τις κούκλες «ακατάλληλες για τον προορισμό τους» ενώ διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η εταιρεία δεν έχει προσφέρει καμία επιστροφή χρημάτων, παρά το λάθος της.
Η κα Ρίκετσον δήλωσε ότι δεν θα είχε αγοράσει την κούκλα αν γνώριζε το λάθος.
Η ομαδική αγωγή ζητά αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για όποιον στις Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασε τις κούκλες με το λάθος στη συσκευασία τους. Κατηγορεί επίσης τη Mattel για αμέλεια, διάθεση προϊόντων ακατάλληλων προς πώληση και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών της Καλιφόρνια.
Το μιούζικαλ Wicked, βασισμένο σε ένα βιβλίο που επινοεί την ιστορία της Κακής Μάγισσας της Δύσης, έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το 2003 και παρουσιάζεται στο West End εδώ και δύο δεκαετίες.
Η κινηματογραφική μεταφορά με την Αριάνα Γκράντε να υποδύεται την Galinda και τη Βρετανίδα ηθοποιό Σίνθια Ερίβο ως Elphaba, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις 22 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το Box Office Mojo, από την κυκλοφορία της τον περασμένο μήνα, η κινηματογραφική ταινία έχει εισπράξει 263,2 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και 360,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Latest News
Πέθανε η Καίτη Γκρέυ
Η Καίτη Γκρέυ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών
Αποκαλύφθηκε το μυστικό ημερολόγιο φίλης του Χίτλερ
80 χρόνια μετά έρχονται στο φως αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του Χίτλερ από την καλλονή που σκανδάλισε τη βρετανική κοινωνία
Γιατί ο Μπέρνι Έκλεστoουν πουλάει την «ιστορία της F1»
Ο Έκλεστoουν πουλάει 69 ιστορικά αυτοκίνητα Grand Prix και Formula 1, που συλλέγει εδώ και 50 χρόνια
Πού βρίσκεται πραγματικά η Ακαδημία Πλάτωνος;
Ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Μιχάλης Τιβέριος, στην ομιλία που έδωσε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του ανέτρεψε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον χώρο της Σχολής του αρχαίου φιλοσόφου.
Πέθανε ο Ντέιβιντ Λιντς
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στα κανάλια του στα κοινωνικά δίκτυα από τους οικείους του
«Putin», μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έρχεται στον κινηματογράφο – όχι φυσικά ο ίδιος, αλλά μία εκδοχή του που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε μια ταινία που θα συζητηθεί.
Ποιος σκότωσε το ρέιβ - Η παγκόσμια παρακμή του κλάμπινγκ
Από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το κλάμπινγκ στις πρωτεύουσες των πάρτι του κόσμου τελειώνει νωρίτερα
Charlie Hebdo: «Παραμένουμε απτόητοι»
Δέκα χρόνια μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας. Το θέμα της: ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία.
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.
Η τελετή απονομής και οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες
Στο «Emilia Pérez» του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας