
Το 2023, τα λιμάνια της ΕΕ κατέγραψαν συνολικά 395,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,8% σε σύγκριση με το 2022 (374,0 εκατομμύρια), με τον αριθμό των επιβατών να παραμένει χαμηλότερος από τα προ-COVID επίπεδα του 2019, κατά 5,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα στοιχεία για τους επιβάτες θαλάσσιων μεταφορών που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Το παρόν άρθρο παρουσιάζει μια χούφτα ευρήματα από το πιο λεπτομερές άρθρο Statistics Explained σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία για τους επιβάτες θαλάσσιων μεταφορών.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις αποτελούν μόλις το 0,2% στην ΕΕ
Η Ελλάδα και η Ιταλία ηγούνται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών
Το 2023, 11 χώρες, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες η καθεμία, αντιπροσώπευαν το 97% του συνόλου των θαλάσσιων μεταφορών επιβατών στην ΕΕ. Τα ιταλικά λιμάνια κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό επιβατών: 85,4 εκατομμύρια, ή το 22% του συνόλου της ΕΕ. Ακολούθησαν τα ελληνικά λιμάνια με 75,0 εκατομμύρια επιβάτες (19% του συνόλου της ΕΕ) και η Δανία με 41,2 εκατομμύρια επιβάτες (10%).
Κατά τη σύγκριση του 2023 με το 2022, ο αριθμός των θαλάσσιων επιβατών αυξήθηκε σε 16 από τις 21 χώρες της ΕΕ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία (+6,5 εκατομμύρια επιβάτες), την Ελλάδα (+4,8 εκατομμύρια) και τη Γαλλία (+3,2 εκατομμύρια).
Τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι ο Πειραιάς
Τα 10 πιο πολυσύχναστα λιμάνια της ΕΕ κατέγραψαν πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των θαλάσσιων μεταφορών επιβατών της ΕΕ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 6 λιμάνια στη Μεσόγειο, 3 στη Βαλτική και 1 στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό.
Η Μεσσίνα στην Ιταλία παρέμεινε το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της ΕΕ με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ακολουθούμενο από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία (11,1 εκατομμύρια επιβάτες) και τον Πειραιά στην Ελλάδα (9,6 εκατομμύρια).
Σε σύγκριση με το 2019, μόνο 3 από τα 10 κορυφαία λιμάνια της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των επιβατών: Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία (+0,4 εκατομμύρια), το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία και ο Πειραιάς στην Ελλάδα (+0,2 εκατομμύρια έκαστος).


Latest News

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Ποιοι τομείς έδωσαν τα νέα ρεκόρ εσόδων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το 2024
Για πρώτη φορά το αντάλλαγμα από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ήταν μειωμένο

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά σε ετοιμότητα για την αυξημένη πασχαλινή κίνηση με νέα έργα και παρεμβάσεις
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)