Η ασφαλιστική Gallagher αποκτά αντί 13,5 δισ. δολ. την AssuredPartners

Η συμφωνία της Gallagher θεωρειται η μεγαλύτερη πώληση μεσίτη ασφάλισης των ΗΠΑ σε έναν στρατηγικό αγοραστή στην ιστορία του κλάδου.

Η ασφαλιστική Gallagher αποκτά αντί 13,5 δισ. δολ. την AssuredPartners

H Arthur J Gallagher  θα αγοράσει τον ασφαλιστικό μεσίτη AssuredPartners σε μια συμφωνία 13,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, όπως είπε τη Δευτέρα, καθώς εμβαθύνει στην εστίαση στα ακίνητα ,  τα ατυχήματα και τα οφέλη των εργαζομένων σε όλες τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία θα επεκτείνει τις προσφορές της Gallagher σε εξειδικευμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της ενέργειας, της υγειονομικής περίθαλψης, των κυβερνητικών εργολάβων και των δημοσίων φορέων, και θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Omnicom: Εξαγοράζει την Interpublic σε μία συμφωνία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Insurer, δημοσίευμα του Reuters, ανέφερε αποκλειστικά την Κυριακή ότι ο Gallagher ήταν κοντά σε συμφωνία για την AssuredPartners.

Ο Gallagher είπε ότι το καθαρό τίμημα της συμφωνίας ήταν περίπου 12,45 δισεκατομμύρια δολάρια, αντικατοπτρίζοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση. Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Ιλινόις υποχώρησαν 0,3%.

Η ιδιωτική εταιρεία μετοχών GTCR – η οποία ίδρυσε την AssuredPartners σε συνεργασία με τον βετεράνο του κλάδου Jim Henderson – είπε ότι η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη πώληση ενός μεσίτη ασφάλισης των ΗΠΑ σε έναν στρατηγικό αγοραστή στην ιστορία του κλάδου.

Η AssuredPartners διανέμει ασφάλιση σε περιουσιακά στοιχεία και ατυχήματα, εμπορικά οφέλη, παροχές εργαζομένων και προσωπικές γραμμές. Παρήγαγε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένα έσοδα για τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η GTCR κατείχε αρχικά την AssuredPartners από την ίδρυσή της το 2011 έως το 2015, όταν πούλησε την εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Apax Partners.
Το 2019, μια ομάδα επενδυτών υπό την ηγεσία της GTCR συμφώνησε να την αποκτήσει από την Apax, η οποία διατήρησε μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Ο Gallagher είχε την ευκαιρία να συγκρίνει τις σημειώσεις με την AssuredPartners πέρυσι, είπε σε αναλυτές ο Chief Financial Officer της Douglas Howell.

Κάποια στιγμή, η AssuredPartners αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει μια αρχική δημόσια προσφορά, είπε ο Howell, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επανήλθε τις τελευταίες έξι εβδομάδες χωρίς να εμπλέκονται τραπεζίτες επενδύσεων.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο