Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μπαντουβάς σε ηλικία 90 ετών.
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στο Ηράκλειο, από όπου ήταν και η καταγωγή του.
Ο Κωνσταντίνος Ι. Μπαντουβάς γεννήθηκε το 1934 στη Μεγάλη Βρύση νομού Ηρακλείου. Ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Σοφοκλή Βενιζέλου, του Νικήτα Βενιζέλου και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο πατέρας του Κώστα Μπαντουβά, Ιωάννης (1904-1982), ήταν από τους ηγέτες της Κρητικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών.
Ο Κώστας Μπαντουβάς σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1958, σε ηλικία 24 ετών, έγινε ιδιαίτερος γραμματέας του Σοφοκλή Βενιζέλου. Τότε γνωρίστηκε και με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Επίσης διετέλεσε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Λέσχης Φιλελευθέρων Αθηνών.
Μετά την επιβολή της χούντας, αρχικά δραπέτευσε από την Ελλάδα, αλλά επέστρεψε κρυφά μαζί με τον εφοπλιστή και εγγονό του Ελευθερίου Βενιζέλου Νικήτα Βενιζέλο, προετοιμάζοντας ένοπλη εξέγερση στην Κρήτη και εφοδιάζοντας με όπλα τους τοπικούς αντιστασιακούς αλλά οι κινήσεις τους προδόθηκαν στις χουντικές υπηρεσίες και αναγκάστηκαν να διαφύγουν και πάλι στο εξωτερικό.
Μεταπολιτευτικά αρχικά συντάχθηκε με την Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις (μετέπειτα Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου) όπως οι περισσότεροι κεντρώοι. Το 1980, αποχώρησε από την ΕΔΗΚ και προσχώρησε στο Κόμμα Φιλελευθέρων του Νικήτα Βενιζέλου, όπου ανέλαβε γενικός γραμματέας. Μετά την προσχώρηση του Παύλου Βαρδινογιάννη στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, το 1983, αποχώρησε και τελικά προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της παλαιάς γνωριμίας του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής Ηρακλείου, ενώ διετέλεσε και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1986 μέχρι το 1988.
Latest News
Κυβερνοασφάλεια και τεχνητή νοημοσύνη: Τι επιφυλάσσει το 2025;
Παρόλο που η AI παρέχει ισχυρά εργαλεία για την ενίσχυση της άμυνας, οι κακόβουλοι παράγοντες αξιοποιούν την ίδια τεχνολογία για να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους
Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που για να βγάλει λευκό καπνό θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να συγκεντρώσει 200 ψήφους.
Τι θα συμβεί εάν χάσει ο Ζελένσκι το «χρυσωρυχείο» του αξίας 14,1 τρισ.
Πρώην Βρετανός διπλωμάτης βλέπει, έντονα προβληματισμένος, ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ήδη χάσει την πηγή που θα έσωζε μεταπολεμικά τη χώρα του, με τη βοήθεια της Δύσης.
Απίστευτος Χαβιέ Μιλέι: Το Νταβός είναι ένα προϊόν της ζοφερής Αριστερής woke ατζένας
Ξεπέρασε τον εαυτό του ο πρόεδρος της Αργεντινής κατά την εφετινή ομιλία του στο Φόρουμ
Κόντρα στη Βουλή για το αγροτικό – Στα μπλόκα οι αγρότες
Την ώρα που οι αγρότες απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι βγήκαν ξανά στους δρόμους και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους
Με ένα κλικ η αίτηση για έκδοση ή επέκταση της άδειας οδήγησης
Τι προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Τσίπρας στη Liberation: «Καταστροφική η επίδραση των αυταρχικών καθεστώτων»
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στη LIberation για το δύσκολο μέλλον της ΕΕ, τον ρόλο της Αριστεράς και το ρίσκο του δημοψηφίσματος
Μητσοτάκης: Ρύθμιση κόκκινων δανείων 700 συνεταιρισμών και 21.000 αγροτών
Απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Ανδρουλάκη για τον Αγροτικό Τομέα
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» από τη ζωή ο Μίμης Δομάζος
Ο Στρατηγός του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών
Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια της Rosneft από επίθεση ουκρανικού drone
Πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Rosneft στη Ρωσία