
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» να μειωθούν οι τιμές των παντοπωλείων τώρα που έχουν αυξηθεί, αλλά προέβλεψε ότι θα μειωθούν. Σε μια εκτενή συνέντευξη στο περιοδικό Time, ο μέλλων πρόεδρος των ΗΠΑ έπιασε έναν πιο μετρημένο τόνο από ό,τι στην προεκλογική εκστρατεία.
Αλλά ερωτηθείς αν η προεδρία του θα είναι αποτυχία αν δεν μειωθούν οι τιμές των τροφίμων, απάντησε: «Δεν το νομίζω».
Τραμπ: Το σχέδιο για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
«Κοιτάξτε, τις ανέβασαν. Θα ήθελα να τις μειώσω. Είναι δύσκολο να μειώσεις τα πράγματα από τη στιγμή που έχουν ανέβει. Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά νομίζω ότι θα το κάνουν. Νομίζω ότι αυτή η ενέργεια θα τους ρίξει. Νομίζω ότι μια καλύτερη αλυσίδα εφοδιασμού θα τα ρίξει», δήλωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι η αλυσίδα εφοδιασμού είναι «ακόμη σπασμένη».
Here’s a montage of Trump repeatedly promising to “end inflation” and specifically lower the cost of groceries.
Today, however, Trump told Time magazine that he likely won’t be able to lower prices, saying: “It’s hard to bring things down once they’re up” pic.twitter.com/CmowE01YwS
— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump) December 12, 2024
Η προεκλογική καμπάνια Τραμπ όσον αφορούσε την οικονομία, στηρίχθηκε στην ακρίβεια
Ο Τραμπ κατηγόρησε συχνά την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν για τις υψηλές τιμές των τροφίμων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2024, καταφερόμενος συχνά στην προεκλογική εκστρατεία κατά των μεγάλων αυξήσεων των τιμών του μπέικον, των δημητριακών, των κράκερ και άλλων ειδών.
«Θα τις κατεβάσουμε», είπε ο ως υποψήφιος πρόεδρος στους αγοραστές κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Σεπτέμβριο σε παντοπωλείο της Πενσιλβάνια.
Σε ομιλία του τον Αύγουστο στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ είπε στους ψηφοφόρους: «Από την ημέρα που θα ορκιστώ, θα ρίξουμε γρήγορα τις τιμές και θα κάνουμε την Αμερική και πάλι προσιτή». «Οι τιμές θα πέσουν. Απλά παρακολουθήστε», συνέχισε. «Θα πέσουν και θα πέσουν γρήγορα. Όχι μόνο με τις ασφάλειες, με τα πάντα».


Latest News

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια

Μπέιλι: Επικεντρωνόμαστε στο σοκ της ανάπτυξης – Τι είπε για δασμούς και ύφεση
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό

Αύξηση των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών απο τις ΗΠΑ το 2024
Oι εξαγωγές ουίσκι απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε 699 εκατ. δολάρια , μεταξύ 2022 και 2024, από 439 εκατ. δολάρια το 2021

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της

H UPS αγοράζει την καναδική Andlauer Healthcare Group αντι 1,6 δισ. δολ.
Η νέα εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες της UPS στον τομέα της μεταφοράς υγειονομικού υλικού

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω