Με ομιλίες κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, διεξάγεται σήμερα Σάββατο, η τέταρτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού 2025.
Στη συζήτηση έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν – μεταξύ άλλων- οι υπουργοί Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Εθνικής ‘Αμυνας Ν. Δένδιας, Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και Υγείας. ‘Αδ. Γεωργιάδης, αλλά και δεκάδες βουλευτές όλων των παρατάξεων.
Αναμένονται, επίσης, παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων, και, ενδεχομένως, πολιτικών αρχηγών.
Προϋπολογισμός 2025: Οι δύο εκπλήξεις και το σχέδιο για τις προμήθειες των τραπεζών
Η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού θα συνεχιστεί την Κυριακή, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων αρχηγών και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία -κατά παράδοση- επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται όπως και τα καρφιά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεβαίνουν οι τόνοι
Για όσα πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή για τον προϋπολογισμό μίλησε στο MEGA ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, αναμένεται να ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, καθώς «οι προμήθειες των τραπεζών και το θέμα του επιτοκίου δανεισμού είναι ζητήματα που ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα ανακοινωθεί σειρά παρεμβάσεων».
Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις τράπεζες είναι μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε από τη μεριά του ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.
«Όλη αυτή η συζήτηση ανοίγει με την τροπολογία που καταθέσαμε για τις τράπεζες. Είναι η παραγωγική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση θα πρέπει να συνηθίσει σε αυτό το στυλ αντιπολίτευσης. Είναι μία αντιπολίτευση χρήσιμη και ωφέλιμη στους πολίτες», είπε ο κ. Μάντζος.
«Υπάρχει ανάγκη πάση θυσία να δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα, από την άλλη αν δεν υπάρχει σοβαρό δημόσιο έρεισμα σε μία εκ των τραπεζών, είναι δύσκολο να σταματήσει η συνεννόηση μεταξύ τους. Είναι ένα στοιχείο που χρήζει αλλαγή πολιτικής. Λέμε στοχευμένη, εμπεριστατωμένη κίνηση διείσδυσης του ελληνικού δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.
Latest News
ΤτΕ: Στο 2,5% η ελληνική ανάπτυξη - Ποιοι οι κίνδυνοι
Για τα δύο επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα υποχωρήσει στο 2,3% το 2026 και περαιτέρω στο 2% το 2027
Απόφαση βόμβα του ΣτΕ για ΝΟΚ - Ποιες άδειες «κόβονται», 8 ερωταπαντήσεις
Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης
Πόσο ακρίβυναν τα υλικά κατασκευής τον Δεκέμβριο [πίνακας}
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2024 δεν παρουσίασε μεταβολή
Άνοδος 7,3% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 3ο τρίμηνο [πίνακας]
Στο -6,2% η αποταμίευση των νοικοκυριών κατά το δεύτερο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, κάτι που δείχνει πως οι πολίτες έβαζαν «χέρι» στις καταθέσεις
Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 29 Ιανουαρίου
Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025
Οι αλλαγές που φέρνει στην εταιρική διακυβέρνηση η εκλογή Τραμπ - Τι εκτιμούν Θεοδωρικάκος, Λαζαράκου και Αικατερινάρη
Η εταιρική διακυβέρνηση και η σημασία τους για της ελληνικές επιχειρήσεις, στο προσκήνιο του συνεδρίου του ΣΕΒ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Προς παράταση για την ρύθμιση των χρεών σε Δήμους
Οι λόγοι της επιμήκυνσης του χρόνου για τα χρέη σε Δήμους
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
Έρχεται μπαράζ προσφορών για στεγαστικά δάνεια - Καταλύτης το «Σπίτι Μου 2»
Ευκαιρία θεωρούν οι τράπεζες την ισχυρή ζήτηση για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2» - Πόσα στεγαστικά δάνεια θα δώσουν φέτος
«Αχτίδα φωτός» για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Έρχεται το σχέδιο πριν το Πάσχα
Τράπεζες και οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος για το ελβετικό φράγκο