
Τα μετεωρολογικά στοιχεία στην Κίνα δείχνουν ότι το 2024 ήταν η θερμότερη χρονιά για τη χώρα, από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή συγκρίσιμων δεδομένων πριν από 60 χρόνια, η δεύτερη συναπτή χρονιά κατά την οποία καταρρίπτονται ρεκόρ.
Τουρισμός: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον τουριστικό χάρτη
Μέση θερμοκρασία στους 10,92 β. Κελσίου στην Κίνα
Η μέση θερμοκρασία σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 10,92 βαθμούς Κελσίου πέρυσι, περισσότερο από 1 βαθμό υψηλότερη σε σύγκριση με το 2023, σύμφωνα με weather.com.cn, μια διαδικτυακή πύλη που διαχειρίζεται η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας.
Οι 10 θερμότερες χρονιές, από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή στα μητρώα το 1961, ήταν όλες τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Για τη Σανγκάη, το 2024 ήταν το θερμότερο έτος από τη δυναστεία των Τσινγκ, κατέδειξαν τα στοιχεία από το μετεωρολογικό γραφείο της Σανγκάης σήμερα. Η μέση θερμοκρασία στην πόλη ανήλθε σε 18,8 βαθμούς Κελσίου, η θερμότερη από τότε που ξεκίνησαν οι μετεωρολογικές καταγραφές στη Σανγκάη το 1873.
Οι 10 θερμότερες χρονιές, από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή στα μητρώα το 1961, ήταν όλες τον 21ο αιώνα
Θερμότερο έτος για όλο τον κόσμο
Ο κόσμος έχει υπομείνει δέκα συνεχή χρόνια πρωτοφανών θερμοκρασιών με το 2024 να σπάει ακόμα ένα ρεκόρ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στο ετήσιο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι «περάσαμε μια δεκαετία θανατηφόρου καύσωνα. Τα δέκα θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ήταν τα τελευταία δέκα».
«Αυτή είναι η κλιματική κατάρρευση, σε πραγματικό χρόνο. Πρέπει να βγούμε από αυτό το δρόμο προς την καταστροφή και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το 2025, οι χώρες πρέπει να βάλουν τον κόσμο σε ασφαλέστερο μονοπάτι, μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές και υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε ένα μέλλον με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι απαραίτητο και είναι εφικτό» υποστήριξε ο ίδιος.
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO), που θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για τη θερμοκρασία του έτους τον Ιανουάριο, ανέφερε πως το 2024 θα είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, επισφραγίζοντας μια δεκαετία πρωτοφανούς θερμότητας, που τροφοδοτείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και οδηγεί στην αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Latest News

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου