Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία που προκαλεί ο χρόνος αναμονής στις εφημερίες

«Θα προσλάβουμε άμεσα 500 τραυματιοφορείς μέσω ΔΥΠΑ για τη μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες», είπε ο κ. Γεωργιάδης – Ανακοίνωσε πως την Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία που προκαλεί ο χρόνος αναμονής στις εφημερίες

«Το 2025 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για το ΕΣΥ» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα με τον χρόνο αναμονής στις εφημερίες. Ανέφερε δε πως έρχεται προκήρυξη για μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA αναφέρθηκε στην πλατφόρμα finddoctors.gov.gr, «που εξυπηρετεί για όποια ανάγκη υπάρχει και μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού με όποιον γιατρό θέλει. Κατεγράφησαν εχθές 2.000 ραντεβού».

«Έχω πάγια θέση για τον ΠτΔ. Πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, το οποίο θα ενώνει. Πρέπει να είναι ενωτικός»

«Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν και να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους χωρίς να ταλαιπωρούνται. Η υποχρεωτική τους εφαρμογή θα ξεκινήσει από 1η Φεβρουαρίου», είπε ο υπουργός Υγείας, στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις εκ μέρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κάνοντας λόγο για συνδικαλισμό της δεκαετίας του 80 και προσθέτοντας:«Δεν μπορούμε να αναβάλλουμε συνεχώς μεταρρυθμίσεις για συνδικαλιστικούς λόγους. Σκοπός μας είναι ο ασθενής».

Ανάλογη άποψη εξέφρασε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως «στόχος πρέπει να είναι να εξυπηρετηθεί ο ασθενής, αυτό έχει προτεραιότητα. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία».

«Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία»

Όσον αφορά τις εφημερίες, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως χρειάζονται κέντρα υγείας αστικού τύπου, τα οποία θα βοηθήσουν τις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων ως προς το φόρτο εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως τα νοσοκομεία κορμού που κάνουν καθημερινά εφημερίες δεν τα βγάζουν πέρα.

«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημά μας είναι τα έργα στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού, θέλει περίπου 4-5 μήνες να ολοκληρωθούν. Εφόσον τα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού δεν λειτουργούν, που είναι η ναυαρχίδα του συστήματος, όσο μάγος και να είμαι, από τη στιγμή που ξεκίνησε το έργο, πολύς κόσμος πάει στο Ιπποκράτειο και στο Λαϊκό και αυτό έχει φέρει πίεση στις εφημερίες», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία του κόσμου, έχω βάλει στοίχημα να μειώσω την ταλαιπωρία αυτή στο μέτρο του εφικτού», συμπλήρωσε.

«Θα προσλάβουμε άμεσα 500 τραυματιοφορείς μέσω ΔΥΠΑ για τη μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως την Τρίτη «θα υπάρξει και συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το 2025, θα αναβαθμισθεί κτηριακά όλο το ΕΣΥ κι έχουμε προκηρύξει πάνω από 600 μόνιμες θέσεις για το ΕΚΑΒ».

Για ΠτΔ

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έχω πάγια θέση σε αυτό. Πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, το οποίο θα ενώνει. Πρέπει να είναι ενωτικός».

Δείτε τι είπε ο κ. Γεωργιάδης στο MEGA

OT Originals

Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο