Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με μικρά κέρδη το ξεκίνημα – Άλμα από τη Richemont

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή είναι η συμβολή της Richemont, η οποία κερδίζει 16% αφού ανέφερε αύξηση 10% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου χρήσης της

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με μικρά κέρδη το ξεκίνημα – Άλμα από τη Richemont

Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας την κίνηση που πυροδοτήθηκε χτες με τα στοιχεία του αμερικανικού πληθωρισμού, ενώ σήμερα σημαντική ώθηση δείχνει και ο κλάδος των πολυτελών ειδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,75%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 8.356 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,22% στις 20.619 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,48% στις 7.4585 μονάδες.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με σκυτάλη από Wall Street – Άλμα 3,7% για την TSMC

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή είναι η συμβολή της Richemont, η οποία κερδίζει 16% αφού ανέφερε αύξηση 10% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου χρήσης της, ενώ η γαλλική LVMH, η Kering και η Christian Dior κερδίζουν περίπου 8%. Σε θετικά εδάφη και οι Moncler, Burberry και Hermes.

Από την άλλη, ήπιες πιέσεις δέχεται η γαλλική Ubisoft, καθώς συνεχίζεται η φημολογία για πιθανή εξαγορά της. Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα μετέβαλε την ημερομηνία κυκλοφορίας του “Assassin’s Creed Shadows” για τον Μάρτιο, ενώ διόρισε επίσης συμβούλους για να επανεξετάσουν τις «μετασχηματιστικές στρατηγικές και επιλογές για την εξαγωγή της καλύτερης αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Στο μεταξύ, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,1% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2% στο βρετανικό ΑΕΠ.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει αν θα μειώσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της στις 6 Φεβρουαρίου. Τα χαμηλότερα του αναμενομένου όμως στοιχεία πληθωρισμού του Δεκεμβρίου, που δημοσιεύθηκαν χτες, τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Μια τέτοια μείωση θα έφερνε το βασικό επιτόκιο από το 4,75% στο 4,5%, αν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της BOE θα συνυπολογίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως η ανθεκτική αύξηση των μισθών και η αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας. Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό είναι 2%.

Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο